Wednesday, June 07, 2017

CERITA BERBUKA KITA PADA RAMADHAN 1348H...

4 comments :

Assalamualaikum.

Agak kekeringan idea btol puasa kali ni nak update blog.
Letih lesu dasyat sangat neh!
Haibat sgguh penangan puasa smggu kat India maghinnn.
Terbawa2 sampai arini!
Mantol tak ilang2..rasa moody je laki bini.
Gua pasang lagu raya dalam kete pun...dua2 ekor buat muka st0ne.
hoiiii mana roh gembira ni???
Mebi dgn mcm2 kejutan yg kami dapat lately rasa sengal + tak kuasa sgguh2 la.
Nak tidurrr je keje nya kami!
Berbuka juz2..sahur pun juz2...asal perut kenyam.. selesai.
Nak demand lebih, bila ingat kenangan di India.
Lajuu nasi masuk mulut! hahhaa
Belajar bersyukur..

Jom la kita sembang2 selak2 apa gambar yg ada..
Nyambil cari semangat..

:: makan kat Ana Petai Bangi. Tengahari dari rumah mak(Ampang),sggah restoren for booking. Dia ada buka kaunter booking. Pilih lauk siap2 + letak depo. I lagi prefer mcmni, sbb terjamin sket reserve nya. pernah kena...reserve by phone, datang2 hareeemm nama takde! kalau dah siap order lauk siap2, senang. kol 7pm sampai pun ok lagi!  menu aritu,..pari bakar petai, siakap 3 rasa, jenahak asam pedas(tak sampai lg time ni), sotong goreng tepung,kangkung belacan, kerabu mangga, air buah 2 jug, satay order kendian.. ::

:: menu wajib. tapi skrang dah merudum performance dia.. ! ke sebab masak time puasa, main aci boleh? ::

Lepas berbuka, laju2 balik rumah.
Solat maghrib kat rumah, sbb surau kemain sendat dgn orang.
Lepas isya berjemaah, duduk berbincang anak beranak.
Selesai kan apa yg perlu.
Sepakatkan apa2 yg patut.
Alhamdulillah...selesai satu hal.
Moga kami menjadi keluarga yg diredhai.
Itu je pun motif hidup sebenarnya.
Hidup menuju satu kehidupan lain yg kekal abadi.

:: Iftar Isnin lepas(5 Jun). Kira 1st time berbuka berdua kat rumah sendiri! 10 ramadhan baru rasa berbuka berdua.. ni pun lauk tunjuk. i beli kat bazaar HKL. otw nak p parking singgah jap beli lauk sikit2 buat rasa.  Ikan caru sambal, hati goreng kicap, terung sambal, pucuk ubi gulai. kuih2 sikit. mcmni pun cost dalam RM30 jg. nak masak sndiri?? mmg waalaikumsalam je la. sungguh pun bulan puasa balik awal 1/2 jam..jem melekat ok! dekat kol 6pm baru sampai umah.. masak tang mana nak oi??nak solat asar lagi, kang kol 6.40pm nak keluar jmput suami plak. ::

:: belawan kan dgn air soya.. sampai umah masuk dlm jug, letak dalam freezer..sedapp nak glup2.. ::

:: Ni menu semalam. Pun tapau. Kali ni tapau kat bazaar ramadhan area  Tmn Jenaris kajang sana. beli nasi biryani. Konon sumpah lahum tamoh makan biryani..tapi biryani mesia lain dikkkkk.. tekak kena tekak kita! tu amek lauk ayam merah batu pahat, kurma daging, paceri nenas.. 1 lagi tu telur tetel lebih sahur pagi nya. belah kiri skali rojak sgpore. air nenas. cost? almost RM40. Sekian.. ::

:: kat bazaar, tapau laksa skali... buat sahur pagi tadi.. tawar hebehhh. suap sikit.. pastu i sapukan roti dgn planta bagi suami. dia mana leh makan benda2 pelik. so makan roti je la ye bang.esk baby(weeekkkk) masak nasi..hahahhah. :: 

Smlm masuk opis i geledah2 cari thumbdrive lagu raya.
Mendapatlahh mood raya skejap begentayangan.
Rupa2nya hint nak bagitau, i raya awal. hahaha.
ye i dah rayaaaa arini! 
makna kata, weeknd ni boleh p soping la..
lapaq, leh makan...nom nom.
dah la cuti 3 ari(nuzul quran). heaven on earth gittcheww!
terus whatsapp jiha bitau soping mode is ON.
Sbb i habaq kat dia, kalau nak i teman dia soping..sila tggu i bendera jepun dulu.

koang haus ketteww?? 😝

.: NO HATE JUST LOVE 💋:.



4 comments :

Zie Azi said...

lawo jugak gopren dia..
mmg betol la, lemau nak hapdate..idea ada..tapai MALAS alkuyupppp

Nur Aishah said...

zie : have to laa..tgk isteri abah kemain cun melecun,gebu montok hahahhaha...takkan takde rasa tercabar kennn. ne ne ne ne ne

Anis Azalea said...

Kemahen nak shopping raya yek..

Zie Azi said...

statement tu tak boleh tahannnnnnn, nasib kat sini takdek emoji muntah ijouuu
bahahaaa