Tuesday, May 02, 2017

AYAH TAK SIHAT, WEEKEND SPEND TIME RUMAH MAK...

4 comments :

Assalamualaikum.
Semakin dekat hari nak terbang..
 semakin penyakit M nak update blog kemain bermaharajalela.
Teruja tu tadek sangat pon.. sebab lately ni byk btol news yg buat kita tetanjat2.
Ada sekali tu i mengamok kata kat seben, takyah la pi holiday!
C A N C E L everything! 
Hilang mood. But then, kita slowly build up balik semangat, kita semai balik mood.
pelan2 baru la rasa JOM LAHHH... duit pun dah byk labur.
Tawakkal alAllah je la... 

Cuti panjang 3 ari baru ni, i spend time kat umah mak.
Nak tgk ayah puas2. Ayah kan tak sihat sgt.
Kaki dia kan luka (diabetic).
So kakak i la tukang kemas2 luka dia. I tukang p beli sterile water.
Amek ubat etc..sbb si 🐘 koang ni pentakut! 
hoiiii seramm ok tgk luka2 dgn darah2 semua ni.. 
But tiapkali kakak i buat 'dressing' kaki ayah,
i akan duk hadap..dok urut2 kaki dia yg bengkak.. usap2...
love u ayah... walau kita dah kawen, ayah la sumber kekuatan anak2 perempuan.
Ayah la idola pertama yg kita nampak.
Contoh terbaik. contoh terhebat.
Kita akan rasa safe kalu ada ayah...
Ayah mesti cepat sembuh, sbb ayah I 1kind of very strong and kuat semangat person! 
I LOVE YOU TO THE MOON AND BACK!!!

:: Rabbit pokde ni lah kami hadap tiap2kali balik. ::

:: dari 2 ekor dah jadi 10 ekor dia beli tambah... mcm2 baka ada... dwarf, alice...Salah satu sebab pokde bela rabbit ni sbb nak bagi ayah tak boring... kang skjp2 ayah p kat kandang rabbit... dia keluarkan mana2 rabbit dia suka.. dia main2,dia belai2. dia bagi makan.. tu je jadi hiburan dia.. ::

:: Ini lah lelaki pertama dalam hidup I. terlalu mencintai! .. terlalu! tukar topic lah ye..sbb mata haku dah tergedik2 nak melalak je kejenya! sob sob 😭 :: 

:: Paknyah pun kemain dok ngajar budak2 buai kan rabbit dalam bakul.. khayal je rabbit2 tu semua.. eh rabbit2 tu semua ada nama, semua kerani(nenek) pejabat rabbit yg bagi. hahaha. kerani (nenek) tu keje nya tiap2 pagi p kira rabbit , cukup ke tak. pastu bg report kat gubesau(pokde) keadaan rabbit. ada rabbit kadang duk termenung tak nak makan ke , ada luka ke gittchew tugas kerani pencen tu.hahah.  Antara nama rabbit yg kerani bagi; paknil, najip ali, luna maya , neelofa, lofatah, cikyeh, eton, tuan ihsan, cik lat, baby... yg dah mati seroja irdina dgn lion... will add more soon.. semoga kerani tu semakin rajin berusaha! hahahha. mak i tu kan lawak je kejenya.... ::

:: Ni yg paling kecik ; BABY.. baru beli ngam2 lepas wean-off. manja angat... yg tukang pegang ni pun sama manje eh..meleleh je aimata 44jam. tp ttp kesayangan ciknyah! abaikan kusi buruk ni haa..kulapuk dah..tu yg letak kat luar..kena hujan/panas... ::

Sabtu tenghari bawa ayah p Sendayan, N9..
dia nak attend kenduri cucu kepada sepupu ayah.
Jom lah kita makan kenurik...

:: semua femalas nak bawa kete, pakat sumbat dalam kete suami I.. hujung2 isteri tuan zainal mikhael ni yg kena pangku si tembam ni haa.. terkepak kaki ciknyah kau nak! ::

:: Kemain rajin kak nam ni pakai bawal. ciknyah kau pun main serelum je tudung.. huhu ::

:: penuh padat seat depan tu ha..montek2 memasing. hahhah ::

:: Ni tudung bokitta ke karipap?? kemain karipap lagi awning dia..hahhaha. dah kertu2 ni tidak la pedulik ye..karipap ke lepat ke.. janji senang. kalau muda2 dlu, kemek mcm ni, mau masuk iron tudung lain.. huhu::

:: Kol 11.30 dah tercongok kat umah kenurik. Apa ajiii?? sorruu sapeddek la..nasi panazzz2... nyumm2.. ::

:: tudung dah kulup. hahha. aiskrim mesia ni yg diorang kerjakan. ada macam2 flavour! mama papa budak2 ni tak joint. Papa dia baru balik Sabah, penat lagi. So i lah jadi mak angkat diorang. Sat kang dipanggil nya i ciknyah, kang tukar jadi ibu.. rasa nak panggil mummy pun boleh.. ujung2.."adik nak mama".. hahahha. mmg dasarr!!! sket2 mama. tak kawan ahh.. ::

:: kita lepak2 kasi ayah borak puas2 dgn cousin dia.. kalau pengantin ni beranak sok  , ayah dah ada cicit sedara gittoo.. ::

Talk later yeah...

.: NO HATE JUST LOVE 💋 :. 



4 comments :

Anonymous said...

Assalamualaikum

Sis Aisyah, saya silent reader blog sis, hr ni terbaca tentang ayah sis yang luka kakinya...sebab diabetes ke? Kalau sebab diabetes, saya syorkan google 'buah kulim' dan beli lepas tu taburkan pada kaki ayah tu...insya Allah luka akan baik... saya ada buat pada arwah ayah saya dulu....alhamdulillah nampak kesannya... ada org jual secara online.. makan buah kulim pon elok utk kencing manis...cubalah ye..saya share je ni...moga Allah beri kesembuhan pada ayah sis..Amin Ya RAbbal Alamin

Nur Aishah said...

Wsalam sis.. (sis lah kot kan??)
TQVM for your advice....
Nanti saya try cari... cara nk makan semua tu nnti saya tnya2kan orang ye??
jazakallahu khairan kathiran..tq sudi share...
al-fatihah buat ayahanda sis...

tiga lalat said...

semoga sakit diabetes ayahnda cepat semboh., aminn

Nur Aishah said...

mekaseh cik 3 lalat and ameen ya rabbal alamin...