Monday, April 03, 2017

CERITA CARI IRON MURAH DAN RINGAN , TELEKUNG SITI KHADIJAH BUAT KEDUA IBUNDA & DIRI SENDIRI SEMPENA KEDATANGAN RAMADHAN AL-MUBARAK...

1 comment :

Assalamualaikum ...

Ni cerita Ahad (26 Mac) minggu lepas ..merayap pi Alamanda.
Rasa lebih teruja tiap kali nak keluar skrang..
sejak dah engage dgn #bokitta ni. ehem.
gelabah2  "nak sarung yg mana 1 ni eh".. gitteww!
Meklomlah.. peghak! hahahah
Bolehhhh laa tahan..within 2mths, i dapat collect 12 helai. ne ne ne ne ne.. 😚
Jgn ditanya total damage.. mmg meruyup dah ringan tabung ayam tittew! 😂
 nak nyamar minta derma pun, tgk size je..org tak lalu nak sedekah duit.
terlebih makan budak ni! hahahaha.
takpela, penat2 kerja..kita reward dgn apa yg kita suka.
Janji..beli & pakai and for sure syariah compliance ok?

:: ni i beli time SALE! RM90++ je! kalau harga asal dalam RM119 mcmtu.. ::

:: kakak soookaa! ::

:: pakai spek pun masih elok perangai dia.. thats the MOST IMPORTANT REASON why i boleh pergi jauh dgn bokitta.. koang tanak terjebak ke?? boleh kita share2 cete pasal #bokitta?? duck i tak mampooooooo *menangis tepi bucu katil* ::

:: Masuk SenQ Alamanda, cari iron. Iron lama tu berat nak mammmm. i dah berkali2 beratib2 kat tinger suami. tiap kali lps iron, terangkat2 lengan tiset, sbb tumbuh muscle baru 💪! huhu. Sampai senQ suami i mcm menat je kat iron philips yang best nii 👇

:: dia teruja sbb tak payah buh air dalam iron, just buh dalam bekas bawah dia.. mean iron tu kena charge to the steamer before ironing..  dia tak suka steamer iron yg biasa tu sbb senang leaking. but since dah innovasi jadi gini, kemain dia teruja.. kebetulan ada demo.. ralit dia memerhati..sambil angkat2 kening kat I.. koang teka I suka ke tak?? .haha. jawapan dia..i TAK suka sbb too much la price dia.. RM1700++ free iron board. Eh iron je kot dah kenapa nak memahal sampai mcmtu!! bila kita dah invest that big amount, opkos si investor tu nak pulangan lumayan kan?makna kata... smua garment i kena iron lah kan?? termasuk sesepender etc?? baru rasa baloi spend sampai dkt RM2k kennnn...  hoiiii igt kakak rajin sangat ke dik??? seraammm kan?? lagipon apa je nak di-iron kami berdua je pon???? ::

:: end up dgn iron TEFAL bodo2..non-steam... RM70 je! Unless koang ramai anak sekolah, baju nak kena iron menimbun2..i rasa worth-it jg..sbb iron RM1.7k tu, dia sekali hayun je..depan belakang leecheennn  sekali jalan! ::

:: Tujuan kedua... sempena nak masuk bulan Ramadhan ni, berhajat lah kami nak hadiahkan telekung SK kat both mak kami... Semangat sket diorang nak p terawikh! mak2 kita tu, apa lagi benda yg dia nak kan?? handbag2 lawa, kasut elok semua diorang ada dah..anak pakat beli soang sikit.. so kita kasi diorang terawikh dgn senyuman sket... ::

:: tak byk design pun sini, senang je... mudah nak pilih tadek la merabun jik mata memilih! ..ni yg display..leh try.. dia ada 5 size; SS,S,M,L,XL.. size ni tuk muka je! labuh setended je! :: 

:: i gegatal try yg travel pnya..perkhh bapak lah ringannn kain dia!!!! ni kaler grey.. cuba teka i pakai size apa ni?? yang ni size M ok!  ::

:: Kita amek CLASSIC types tuk both mak.. MIL size S.. my mom size L... ::

:: tiba2 suami i tambah lagi 1.. tuk bini diaaa la la la la... la la la la. i igt tuk  i nanti2 dulu..sbb byk je lagi koleksi telekung tak berpakai. lebih2 telekung waqaf aritu pun ada lagi. "eh mana boleh sayang abg takde?"..katanyaa!!! tapi org memberi kita merasa... meh manje meh sini, nak muahsss ciked! 💋  hehehe::

:: 3 bags for wanita2 kecintaan suami kita. ::
 
:: tuk mak2 kami, kami beli kotak mcm kotak hadiah ni.. kat pembuka dia tu ada magnet tuk katupkan kotak. mean kotak ni leh re-use nak letak apa2.. kotak ni additional RM14 ye.. ::

:: nampak tak kad SK sebelah price tag tu?? blkg dia i tulis sket simple wish tuk mak2 berdua tu... :: 

:: This mine! meh nak kabor.. i pakai size S! miahahaha. tang telekung merasa lah kau pakai size S.. ne ne ne ne ne... i pnya mcmni je..tadek kotak2.. dia bagi i beg kecik pourch berzip(atas) and beg kanvas(putih). Alhamdulillah.. ::

:: ni i punya..i beli jenis HARMONY.. yg mana awning dia takde getah.. dia lace kan terus... harmony ni sesuai la tuk ong2muda mcm I.. hahhaa. Sedap giler kot kain dia. lace dia..jahitan dia.. superb!  ::

 
:: kat kain siap ada renda. kita 1st beli, mmg lah terjakun2 sikit. mahap laaa ye!  :: 

:: dipersembahkan... KAKAK ESAH ENGKORANG!! ceeewaaah2.. Sesuci lebaran tak??? hahah. mementang nak raya! puasa sehari lagi tu bila nak ganti???? dah rejab ni?? adeihh! merasa lah jg bertelekung molek mcmni..tak apa lah, baju, tudung kemain nak memahal..telekung sesekali kita rai kan jg..  I ada dengar ceramah  Imam Muda Ashraff kata, kita kena well prepared bila nak solat.. solat tempat yg selesa.. jauh dari bising, pakai cantik2.. wangi2..sbb solat ni kita nak 'berbual2' dgn Allah.. nak berkhalwat.. nak mengadu segala.. kena betul2 bersiap sedia. bkn main aci ada... tapi ikut masing2 lah.. kan? kang kata lebih2 timbul rasa lain plak.. Moga yg baik2 je tuk kita... yg pasti, i nak kumpul duit, nak beli smua collection dia... pakai cantik2 masa solat. Ameen. ::

:: Lepas shopping Telekung SK, mencicit2 p makan kat Nando's. lapaq baqhang! ::

:: Mango-lime. sedap kot kauu?? ::

:: Mine..half quarter chick with MILD sauce... kalau kawan2 i mai sini, belasah EXTRA  HOT peri2 je sekor2.. perut tak melecur ke weiii?? ::

:: tapi bila tak pedas langsung tak sedap plak kan?? capai HOT peri2 wat cicah2 sikit2. berani2 takut je nak sental pedas.. sedap pulak Nandos ni kan?? lama i puasa dari makan nandos..since suami kita musuh seteru sket dgn segala mala ciken 🐔 .. dia bff dgn ikan je 🐟 ::


.: NO HATE JUST LOVE 💋 :. 



1 comment :

Zie Azi said...

k.sha, tekekung khadijah ni memg elok sgggt perangai dia, paki terus terletak kat muka, tak longgar, gam2 kat muka, tak menggerebeh..