Thursday, April 06, 2017

KISAH SEHARI MENJADI PEREMPUAN JOMBLO ...

3 comments :


Assalamualaikum.

Korek2 folder jumpe pic ni.
Pic masa i cuti, tapi suami i keje.
Same day with this..

:: Lepas send my husband to komuter, I layan bfast snsoang... ::

Jujurnya i jarang cuti kalau suami tak cuti.
Nak melanguk hapa sorang2 kat rumah?
Unless i dah ada plan such as, mmg nak balik umah mak.
Nak bawa mak p DIY suh dia pilih apa je dia nak.
Dia grab2 2 bakul barang, bila nak bayar..
Hek eleh? baru RM100++? DIY kot kan??
Dia kemain suka p DIY.kang tah hapa2 je dia beli. Its ok mak.
kakngah payung!
Bawa mak deting, time tayah bawa orang lain.
Budak2 skolah, ciktam keje.. betul2 between ME & MAK.
treat dia mcm pwincess..apa mak nak makan, apa nak beli? JOM??
Apalagi moment terbaik kau ada? selain dari buat mak happy kenn??
Bapa lama lagi lah sisa usia yg diorang ada(ke i yg pergi dulu? 😭
i paling paling paling tak boleh kenang...
macammana mak basuh baju kami tanpa washing machine dulu!
terkangkang tersiat ,kembang2 kaki berendam air.
Luka2 jari kena tajam sabun.  Dgn apa reason skalipun, i takleh brain!  
Cuba  kita??? basuh tudung bokitta 2 helai tu je pun i dah tercungap2 menyangkung!
Bila i teringat je part tu, mmg terus p whatsapp mak.
Whatsapp je i mampu, kang kalau call mau merengek2, merempan2..
Amek time off balik teros.. kena kewl lebih sket plss..opis neh! 
"Omak!! mak den wek apo tu?? ngopi tadi makan puri lettew?? omak bawa duit sendiri tak?? omak p bekpes, bawa la duit ..nnt omak leh makan apo yo..byk2.takdo lah ayah bising.. omak ado tingin makan apo2 tak? sabtu ni leh org bawa!".
Ayah i slalu komplen..
"Mak datuk, mak kau kalau bfast kang... lontong lain, roti canai lain.dia pnya makan sampai RM10.. Ayah roti kosong dgn teh o je tak sampai rm3 pun!". hahahha..
Comel kan mak pak kita..dah tua2... gaduh2 manje. kat anak2 je lah ngadu eh.
Both my parents mmg dah tak keje.
Ayah ada la income sikit from his pansion.
Mak mmg dari zaman dulu kala TAK pernah kerje.
eh cucuk duit kat ATM pun TAK PERNAH ye! 
hebat kan tahap kebergantungan mak i kat ayah ? hehehe.
takpe, apapon kejadian mak..dia tetap tersangat special dihati2 kami!
my dad as well!! 

Ter UP entry ni sbb R I N D U lettew.
Weekend ni i bakal berpergian to somewhere.
so tak dapat balik umah mak, awal2 dah R I N D U siap2.
Macammana lah kan kawan2 yg duk jauh dari mak ayah?
Sedih tak? rindu tak?? kalau rindu koang buat cemana?
call eh?? Tak apalah, pengorbanan anak2 cari rezki jauh dari mak pak kan?
OMAK!! AYAH!!! 😭 

Eh sambung sket cete asal yg waktu i cuti kat atas ni 👆.
Lepas i lepak minum pekena mee goreng + telur mata. Ni pun ada cerita eh..
Malam b4 tu i tgk TASTE SELEBRITI; Aril AF bawa p makan kat hometown dia ; Melaka.
Pastu dia p bfast makan MEE BODO + TELUR MATA SPECIAL.  
Terus gelupur2 teringin. Tu yg pagi tu menggagau cari mee goreng.
Alhamdulillah dapat... Dah kenyam makan mee...
I plan nak bilas coffe kat Mc Cafe by Mc D..
dah kata saja membunoh masa! 
so proceed dgn hot latte kat McD..
tgh syok2 layan feel, bkn senang nak dapat ME time lek2sap2kok lu mcmni kan..
tiba2 ada sorang pomps tegur i..

"Nora Danish ye???"
Wowww siapa ni?? i tak igt ni.
please hotak, pls recall pls..
parah jg ni, orang kenal kita, kita tak igt orang... 
kalah Diva AA ni kalau i kekwat mcmni! pfftt.
Sebaik dia kenalkan diri dia.. "Ewa lah!".
biasa la , i kan byk makan ubattt.. memory loss 😜

:: So pagi tu menyembang lah kami dari pukul 8am membawa ke pukul 10lebih! dia mmg housewife.. duk ralit bz anta-jemput anak je...umah pun ada bibik.eh hebat btol kan?? tak kerja pun ada bibik! stop tu pun sbb dia teringat nak kena p merket, bibik dia pesan barang. I opkos la happy..sbb dah pukul 10am lebih kan? misi 'killing time' i berjaya...balik umah buat ironing, kemas2 sikit kol 1pm nya i dah keluar to meet my husband kat golden horses nunnn... ::

Ewa ni kawan i dari form 1 to form 3 @SAMTEN.
Form 4 dia tukar skolah VO-K. tau apa tu VO-K?
tak KEYELL lahhh tak tau! ne ne ne ne ne..
So bygkan baper tahun tak jmpe?? lebih 20yrs ye!!!
TAPI.. kami ber-friend2 di fb.. dia silent  fb-ians la..sbb jarang nmpk posting dia.
Yg galak nya, dia yg stalker fb i...
sampai recent status i pasal i tagged husband i for buying me an 'iPhone7 in red' tu pun dia tau ols!!

skrang coba ... coba bilang... 
kakak dgn kingcoco sapa lagi popular???
hahaha. 
Eh koang tau ke maksud JOMBLO?? search pi...search!
Syik search lazada je kejenyaaa 😛


.: NO HATE JUST LOVE 💋 :. 






3 comments :

nor ziana said...

Cah, dah la pagi ni bertaburan air mataku sbb teringat kat ayah kat kg...dia demam...pg ni kamu tambah pulak ngan entry ni...sob sob sob...ku tahan air mata ini jebat..

Nur Aishah said...

sorry jee..baca komen kamu pun aku plak melalak. dulik lah kat opis pun.. huaa..nak mak..nak ayah! kamu lagi lah anak ayah kan?? call la diorang nnt ye jee.. kita ni tak tau berapa lama lagi peluang dapat berbakti dgn diorang... hoii deras jantung.. Rindu sangat... sob2..sabar ye jee..masa saya up pasal anak jauh tu tingat kat kamu lah pon..sob2..

Anis Azalea said...

Aku tak tahu dan malas tahu..hahahaha...
Apps Lazada bagitahu hari ni free shipping kalau beli barang. Hari ni je sampai jam doblas malam. Paham!