Thursday, March 02, 2017

SEMBANG KHAMIS TAPI TOPIK TAK LAIN TAK BUKAN PASAL MAKAN, MAKAN,MAKAN. HAHA

8 comments :

Assalamualaikum.

Dah khamis dah ek??
Woww really out of mood to update,actually... 
But jom la kita tgk apa je pic yg ada..
kot Jumaat kang lagi kemalasan ke apa... 
tersadai manja(blog) i ni 3 ari(jumaat-ahad).


:: Dinner  Isnin lepas, masa p tukar tudung Hajra si Jiha. terus makan kat Wadihana, belakang Hajra je. Ni Mee Hailam. Sedap ye mee hailam sini. Berkali2 telah ku bilang. Kalau mai sini, silalah oda... ::

:: Pinggan dia kemain lebarrrrrrr... muat masuk muka I keseluruhan! huhu ::

:: Mula2 i yg 'cop' nak oda mee hailam, tapi suami yg oda dulu. so i  turn to order mee goreng je. Tak best plak oda same food kan? takleh tukar2 rasa.. I baru 2-3 suap, dah rasa pedas giler ko!.. pastu suami tukar pinggan dgn I.. I tgk pinggan dia, mee dia dah tinggal jarang2 je.. dah hampir licinnnn! adil ke tu cik salmah???but i hv no choice la..tak larat nak telan dah podeh2 cenggitu!  last2 haku yg kelaparan! dah la nak order sagoo gula melaka dia dah pinis! sob2.. :: 

:: Minuman berunsurkan cincau.. hehehe. kopi & bandung selasih  cincau.Dap!::

:: Nyonya Laksa @Sepiring, Sunway Putra Mall.. I layan snsoang masa ari Selasa i p repair spek mata baru .. Nnti i story mory bout my spek mata baru yg dah kecikkan hati i tu! 😢. So sambil tunggu dia betulkan, i dok lepak2 layan makan sini.. I mmg tersangat amat fav dgn nyonya laksa ye!!!! ::

:: tadaaaa ikan sardin rebus .. Jgn dikeji rupa paras beliau. I tgk dalam gambar ni pun dah macam ikan bagi kucing makan..sbb dia tak fotogenik.. dalam gambar nmpk buruk! huhu. Ikan sardin ni kena buang kepala siap2.. pastu rebus bersama garam + asam keping yg byk... dah rebus..tos and simpan. Bila nak makan, goreng garing..sekejap je,sbb dah siap2 rebus kennn.. jgn terpedaya ! ni imported from umah mak.! minta tlg mak buatkan.. kalau i buat, takut terus jadi sardin dalam tin.. heheheh . Alahh yg benarnya bukan tak reti.. bkn susah mana pongg! tapi tersampuk angin L A Z Y! ::

:: Selasa malam pnya dinner, kita kasi goreng. susah btol na snap pic beliau. malatop2! sereeemmmm.. :: 

:: Tadaaa dry budu!!! officemate i jual. Sedapp woo..budu dia buat instant ala2 sambal hitam style ... tp bila makan rasa serunding budu pun ada..hhahaaha.. tapi mmg apa? ye betull..memang S E D A P!! ::

:: Kita kawen kan mereka, dan semoga hidup berbahagia mendiami perut kami! yeay yeay! ::

:: I up kan lauk soohon telur... bertambah2 laki bini ni makan! ::

:: Acenggginiiii 👍 kooo ::

Koang penah try Sambal Goreng Budu mcmni??
Nak try?? leh i panjang2kan kat kawan I...
RM6 je pon sbngkus! mmg sedapp wooo makan dgn nasi panas2.
Jadi stok sahur  bulan puasa nnti  la..
Ni pun nak state order dari  NAILY'S KITCHEN , mcm2 pesen sambal and paste dia ada tau!
Leh borong buat standby stock. Koang leh jengah blog dia..
Sambal hijau airmata dia kekemain nak sedapppp berasap telinga! sila2..
Hidup kat KL, dengan laki bini kerja.. 
Rumah jauh dari office..
mmg kna cari bahan2 yg membantu mempercepatkan proses masak.. 
kang abis masa berjam2 kat dapur, ilang plak quality time dgn suami/anak.
Suami i slalu kata, makan leh makan apa2 je.. 
leh makan kat luar... lapar=makan.
Tapi nak spend time, nak beramas mesra.. tgk tv sama2. solat jamaah...
yg tu mana nak cari ganti kan??
Eh terpulang masing2 taw..
Kang ada yg caci i dalam hati.. "masakan isteri pengikat kasih sayang".
Eh opkos ye i setuju dgn statmnt tu!
Tapi ukur baju badan sndiri..tgk keadaan dan kemampuan masing2 lah!
lain padang lain belalang, orang kata... (sila kira berapa peribahasa i guna kan dalam entry ini? hahha)
kalau kita dah mmg tak mampu nak masak ari2..
takkan nak paksa2 diri masak, merempan2.. 
rasa IKHLAS pun dah jadi bertereban berterabur bersepah2...
So, bincang elok2 dgn suami...
mana jalan yg paling sesuai?? kan??
Yang penting hidup berumahtangga mestilah rukunn..gittewwww..

Cukup sini, kak esah kau ni puasa lagi.
Jenuh intai screen celah jari, tgk pic makanan 😜
I dlu masa kecik2, kemain hebat puasa.
Siap leh main badminton, konda kondi lagi.
Penah ayah nak tambak tanah, gigih tolong sodok tanah masuk dalam kete sorong.
Ni dah tua2 gayut ni (sejak2 sakit ni lagi la), kekemain goyang bila puasa.
Iman mana iman??? 


.: MUCH LOVE 💋 .::





8 comments :

Anis Azalea said...

godaan banyak sangat masa umur2 camni..tu yang puasa sunat ke laut.

Nur Aishah said...

HAHAHAHA kan...dia pandai perut tu nak memedih, angin nak kepala, sampai migrain2 kadang2. babat ni dah pandai demand mcm2.. ggrrr

Adam said...

Dah Ada budu instsnt pulak.
Lepas ni cencalok instant.

Adam said...
This comment has been removed by a blog administrator.
tiga lalat said...

makannns., ;p

Nur Aishah said...

Adam : macey2 kan?? semua nak cepat...nak mudah. huhu
tiga lalat : hahahaha tuan blog ni sejenis gajah..makann je kejenya. :p

Zie Azi said...

tuan budu kenal dah, pm tepi tuan gajah, ngeh222

Adam said...

i read yr profile