Tuesday, March 28, 2017

SEMALAM DI THE PALACE of GOLDEN HORSES, SERI KEMBANGAN.. MENGEKOR HUSBAND KERJA..

3 comments :

Assalamualaikum. 

Pahabaq ong2kampong? heheh.
Smlm im on leave, saja gatal ngekor suami kerja..
Jawohhh woooooooo.. kat The Mines sana 😝
Ngengada kan?? padahal dari the mines tu nak balik umah 30minit mcmtu .
tetaplahhhh!! emang dasar loh!
I lah yg paksa2 suami stay hotel... dia boleh je berulang..
i kan Drama queen.. do i care?? #tddmka

:: Apa2hal kita taruk pic maskot dulu... mih mih.. Sila perati sosok laki i dalam cermin. berusaha cari angle terbahekkkk ,janji bini dia nmpk mcm angelina jolie walau sekadar dlm pic. ahh dulik!! heheh. btw, i dah mmg komfem CINTA MATI sama #bokitta ok! tgk i pakai. molek je kan? Bokitta ni jatuh no.2 tudung TERPALING SENANG nak handle after tudung serelum i.. huhu ::

:: ni lelangit(lelangit peginya?? hahah) kat lobby. Semua pun nak kuda! ::  

:: Suami serious checkin tuk bini dia..  :: 

:: nyenyambil kita selpiaq kat lobby..  mmg kuda sesaja je ye lambang, logo... ::

:: bertabah la koang.. kira qada' smlm tak hapdet.. Mesti ada yg rindu melalak2  kat bucu pc kan kan kan?? mana lah kakak esah ni tak update2... gitteeww.. elehhh ego nak ngaku! 😎 :: 

:: Pic ni i up kat fb.. bedah kata mcm pempuan arab.. dia nak nganjenn i sama mcm arwah kak pah lettewww.. 😡 ::

Jom explore deluxe room @The palace of Golden Horse(TPOGH).. 

:: Queen size bed..tilam,sumpah tilam umah i lagi hempukkk wooo ::

:: suka nyaa kat wallpaper dia.. klasik! ::

:: furniture dia mostly dah oldish..  over 20years dah TPOGH ni.. ::

:: ada sofa bed tepi sliding door. ::

:: Bilik ngadap swimming pool. Quit big juga pool dia..siap slide bagai... tapi apakan daya, i mmg tak berapa nak bff dgn swimming2 di tengah2 panas cenggini.. baik i membongkang tdo ngadap tv.. ::

:: nampak tol di kejauhan. tol besraya yg i lalu hari2 nak g opis. ! leh imejin betapa dekat jg hotel ni ngan umah i kennn??? ::

:: toilettries by hotel. I mmg jarang sentuh toiletries2 hotel. sbb i bawa sndiri i pnya. Sekali sekala guna juga shower gel dia buat basuh2 tangan... ::
 
:: Besaq lebaq washroom dia.. masih ada bath tub. ni dapat kat family ada anak kecik, molek lah kan.. buh sabun byk2 biaq depa berendam. sambil mak pak buat urusan orang dewasa. ehem.  i mean solat berjemaah. Alhamdulillah..  😈 ::

:: pintu sangkut towel tu shower room pulak. ::

:: kuda atas kepala jamban.. jgn ngendap taww! huhu ::

:: org dulu2 bilik ayaq besaq2 sbb senang nak nyental berus baju.. laa ni tak perlu lah kot kan?? ::

:: complimentary coffe tea bar. ::

:: closet/wardrobe :: 

:: lampu tidur pun buh kuda. tayah p disney2 susah2 nak tgk hotel semua pakat ada tikus(mickey), mai sini..kuda lagi depa bagi! huhu ::
 
:: Landskap laluan dari bilik to lobby.. ::

:: wall of fame.. org kenamaan, sultan2...byk gila pic depa..dari zaman Sultan Salahuddin jadi agung lagi... yela dulu sini kan Tun M pnya.. opposite hotel dah kelab lumba kuda.. kediaman Tun M pun dalam kawasan ni. eh ramai je VVIP stay around the mines ni.. :: 

:: darling i completed dgn baju keje lagi. ::

:: ewah cakpong2.. ::


:: Ni pepetang lps suami abis keje..solat asar, and keluar cari makan.. ::

:: Kat lift je pon ::

:: Paling dekat p the mines shopping fair je  la...pekena teh tarik kat Teh Tarik Place... pastu pusing2 the mines, membosan masing2! apa je nak buat kat situ??? Pusat boling pun dah katup..ke renovate tah... terus keluar jalan2 naik kete, sampai ke cheras sana! ::

:: Apa je nak buat kat sini kan???? nak pusing2 hotel?? pnya lah bergelap! sunyi sepi hotel nya.. weekdays agaknya! bergolek2.. layan wifi..layan tv.. pastu pagi2 buta(pagi tadi) dah bangun,siap2 checkout! sampai KL awal sket dari biasa, sbb potong separuh dah jalan.. ::

My review about TPOGH..

1. Duluuuu mgkin dia gah. segah namanya. Nak2 pada zaman Tun M. I tak tau apa kena mengena Tun M dgn sini, tapi faham2 je lah kan? dah la rumah Tun M sendiri, mmg dekat2 sini... kalau naik cruise from The mines shopping fair tu mmg ada la terlalu2 jg dkt area umah Tun M nunn.. 

2. RUNDOWN already!. Kena refurbish la.. furnishing, specially the carpet! dah buruk ye! and busuk sbb kalau basah sikit terus jadi kepam kan?? I realize skrang mostly hotel2 tak pakai carpet dah.. semua pun buh tile yg kilat tu..senang nak maintain agaknya. Unless kalau 5-6 star hotel, cara diorang maintain mmg lain mcm! Katil,  wardrobe, drawer semua dah silam sgt sifat dia!

3. Landskap dah sendu! Kurang maintainence.. When u decided to hv a huge landskap, exactly u MUST have a proper maintenance! if not...dari nak nampak cantik, terus jahanam nmpk mcm taman rimba alam tah mana2.. itu yg terjadi kat TPOGH.. 

4. Food & Beverage dia i langsung tak engage! Semua p makan luar. Tau je la kelaku kami berdua ni, semacam fobia makan hotel ke cemana tah. Unless hotel yg betul2 famous f&b dia.. ::

5. Horror parking basement! Makkkk kemain tak berjaga ok parking dia. Dah la lampu malap2.. lantai becak2..i syak hujan je masuk air. pastu kotor..dgn daun2 kering. eh dh mcm Misteri Rumah Tua ke cemana ni?? kata kalau i yg kena kursus sini soang, mmg komfem i pakai car jockey je! gugur baik la bebuluss nak membayar, i sanggup!!! 

6. Sunyi sepi tak happening langsung! Again mebi weekdays..weekend i tak sure.

7. To those yg ada duit lebih, cuba la rent bilik yg best2 sikit.. any suite theme ke, penthouse ke.. sometimes, mmg big different jg mngikut jenis bilik. I rakyat marhaen ni, mampu takat duk lowest types.. sbb tu rasa cam tak best sgt kot kan??? sapa tau, kot korang duk kat any suite, mcm duk dalam istana(palace) ken ken ken??

Cukup2 lah i mengata kat dia kan?
heheheh. mcm kan tadek baik nya.
Ada la jg.. such as kalau nak privacy ke apa. ok la.
Sbb dari lift ke bilik kami smlm tu pun dah kemain jauh.
Leh renti 2x sap2kok dlu, baru leh terus jalan ke lift.. 
So leh ajet lah cemana PRIVACY nya sgt kan??? 
Then interior dia kalau dia menten elok2, lawa la jg,
Tgk la wallpaper dia pun dah mcm class & classic kan??
Kat lobby dia pun lawo.. mengerlit2 laa dgn warna kuda2 emas bagai.
Ada je baik dia..tapi kalau nak suh i mai tidur situ lagi... NEHI KABI NEHI yeee.. 

:: Pic from google. Ni the lobby exactly look.. Lawo kan?? ::

:: Grand saloon lobby lounge. pic google ::

THE PALACE OF GOLDEN HORSES 
Address: Jalan Kuda Emas, Mines Wellness City, 
43300 Seri Kembangan, Selangor, Malaysia
.: MUCH LOVE 💋:. 





3 comments :

Zie Azi said...

dulu yela gah ye tmpat ni, smpai mawi ikin kahwin naik kuda lagi..
tapi part yg sumbat ank masuk bilik air, mak apak ada urusan owang dewasa tu..vongok tau hahaa

nor ziana said...

ngata kita la tu yang tertunggu2 post kamu semalam ni

Anis Azalea said...

Alahai dokek dah dengan umah den.