Thursday, February 23, 2017

LUNCH DATE WITH PAKCIK HOT @NASI KANDAQ LINE CLEAR & RSMY FOR 2ND TIME

1 comment :

Assalamualaikum.

Hari selasa baru ni,sempat lunch date dgn Pakcik Hot. Aummm.
Pakcik Hot tu ada court case kat Mahkamah Jalan Duta sana.
He's an innocent defendant...ceeewahhh.
acah mak enon. cambiasa, p court jadi witness bank je pon 😆
So lps selesai kes(selalunya halfday je) dia kena hantar balik kereta to HKL (my office).
Alang2 jom la angkut bini montek dia ni p mencekik. 
Kenyangkan perot bini itu kan wajippp hukumnya!. mihmih.
Short time mcmni,tayah la berangan nak ajak dia masuk mall ke apa ye.
Sbb my Pakcik Hot tu skjp2 kang tgk jam.
As usual my fav statmnt.. "melungkup bank tu kang kalau dia tadek!". 😵 huhu.
Pekena nasi kandaq Line Clear(Kg Baru,KL) sudehhh.
Sekangkang gorila je pun dari HKL.

:: awal sampai..mendapatlah lauk membukuit2! tengok,semua nak! tu nak,ni nak!  :: 

:: Husband's plate. dah 2-3x suap, baru dia sedar, bini 'wartawan' dia ni tak snap pic lagi. Cepat2 di suakan pinggan dia kat I. I kata, tak payah la..dah comot pun pinggan. Dia paksa jg suh snap..dia kata.. pinggan dia lawa sket..sbb ada kaler2 hijau (sayur).. so beginilah jadi nya..pinggan yg telah ternodai!::

:: Mine.. Ayam madu + telur ikan! mai sini sia2 je lah tak minta telur ikan ye!! wajib amek!...sbb S E D A P!!!! makan 2 orang dgn teh o ais limau + sirap limau bgkus ikat mati total dalam RM28 je. Kalau pekena nasi kandaq kat Restoran Kg Pandan sana, cekik darah sket.. ::

:: parking belakang Line Clear..kena bayar RM3 sekali masuk.. ::

:: rasa teruja sket kalau dating ngan dia time keje... gedik lebih ..hahah ::

:: I kata kat dia..rasa mcm skandal dgn boss2 je kalau keluar lunch ngan dia.. hahhaha :: 

Settled lunch...i send him back to office.
I drove my car back to HKL...
Then menapak masuk opis + mendapat lecakkan cik ketty dikedua2 belah pihak. hahaha.
Eh ... alang2 tepek pic makan...
tingat ada pic makan kat RSMY bangi.. Kami p sana  lagi skali aritu.
Since i masih bercinta dgn segala mala nasi beriani.. 
sampai ke RSMY i order nasi beriani!!
Naan cheese leleh2 tu pun i pandang enteng je! huhu

:: Nasi beriani ayam.. tapi kaannnnn... lidah i dah ada benchmark JM Beriani!! I rasa tak sedap pulakkk nasi beriani dia ni haa! i nak JM beriani juga!! parah btoii mcmni.. i makan kuis2 mcmtu je...sbb terus rasa rindu dendam kat JM pnya nasi beriani...  So lainkali nak makan nasi beriani, kena cari JM je ke cemana?? eh Restoran Insaf kat Jalan TAR tu pun takleh dipandang sepi tu.. dah lama tak pekena Insaf KL tu... hmmm weeknd ni soping kat Jakel, leh singgah... 💡 *tinggg!!*

:: suami i suapkan naan cheese pun kemain menolak. I tak selera lagi makan western2 ni.. skrang tgh bermood malay food..pedas2 ... asam podeh..lomak cili api... sambal goreng.. nyum2.. :: 

:: Suami i layan naan cheese dgn ayam tandoori.. RM10... sedap jg! :: 

:: Isnin baru2 ni, i masak aglio olio je.. tekak i masih merajuk dgn all western/italian food semua2 ni!! i dah berkira2 masa otw  jmput suami, i nak singgah tapau  Nasi Manggey tuk I.. tapi  lupa plak i pakai baju tidur je time tu..tak semenggah ! so mendapatlah i terkuis2 makan aglio olio.huaaaa suami i mcmbiasa..makan bertambah2.. Nape aglio i kelihatan mcm mee singapore je ni?? huhu. i kan sejenis suka kerat2 pasta tu jadi pendek2..tu yg dah menyerupai mee.patutnya pasta biar panjang2...tu identiti pasta! ishhh macey2 mung ni!  ::


.: MUCH LOVE  💋.:




1 comment :

Suzie Zie said...

telur ikan mmang win..jgn salah pilih telur sotong, jahanam rasanya..