Friday, February 17, 2017

CERITA PERABIH STOK GAMBAR DALAM PHONE.. HAHAHA. PUN BOLEHHH....

6 comments :

Assalamualaikum.

Mcmbiasa... Up cerita kasi perambos smua pic dlm handphone.
Konsep blog masih dikekalkan.. SYOK SENDIRI ABADI..
so i kena kental and tahan maki! hahahha

KISAH 1 : BREAKFAST @TANGLING NASI LEMAK

:: kejadian masa cuti thaipusam. Suami ajak p KL sbb dia nak sggah opis, copy file 'kerja sekolah' dia.. so alang2 menyeluk pekasam..jom nasi lemak tanglin! dappnyaa nasi lemak dia..panas2 berasap2..sambil dgr baskin from pacik2 sebaya2 ayah..nyanyi2 lagu michael buble .. When marimba rythym start to play..dance with make me sway..  I suka bfast sini selain dari tase of food itself, sbb ambience dia kot. Tgk warga KL lepas jogging kat lake garden, tua muda mai bfast sini. dgn baskin lagu sempoi2... pastu ada jualan kat parking.. i mmg suka! ::

:: yg ni manja kesayangan I! Mee kari kerang xtra! kerang dia pehal sedap ha?fresh giler kot meat dia... kerang dia suntik vitamin ke?? nak sedapp je kenapa kan?? susahkan i kalau sesekali teringin, kadang takleh handle perasaan taw.. tu yg menggagau pi cari mi kari kat SR la.. ciken rice la..tapi ttp tak sama mcm mi kari sini!! wahhh testimoni kauuu??? mau melonjak2 jualan kedai ni lps baca! hahhaha ::

:: house rule's...after 9am leh order ais..hehehhee. tapi i slalu je langgar. sbb i kadang malas nak minum air panas..lambat nak tertiup2!! ::

:: keputusan paling sukar dalam hidup i ..bila terpaksa memilih antara nasi lemak & mee kari tangling! lalu ku putus tuk memilih keduanyaaaa!!! padehalll??? 🐘🐘🐘 !!!:: 

KISAH 2 : BREAKFAST HARI AHAD TIME BADAN TENGAH MELEMBIK 

:: Ni kejadian ahad lepas.. sehari lepas i melembik muntah2..pagi nya i ajak suami makan kat Papparich. Suami layan coffe ..i layan lime barley  panas... kemain bila demam pandaii kau cari air yg berhemah kan?? ::

:: roti kat sini kan outstanding sedapp nya kannn ??::

:: selera orang demam... bubur je laaa... ada half boiled egg dalam tu.. tgh tak selera nak makan telur lembik2 😜..i kaup letak tepi bagi suami..  ::

Dah settled bfast, i ajak suami jalan2 p Alamanda Putrajaya.
I fikir kalau balik umah terus..jap g msti i membuta je.
lagi lembik badan.

:: Ni kat Parkson... pilih tshirt suami...dapat 3 helai Polo shirt dgn big %!  I suh tambah lagi,dia kata "alaaa nnt puasa la beli lagi.. nnt syg soang je soping raya!" ek eh..dh pandai menjawab? haaha. mmg tshirt tu, thisrt raya dia.. alang2 ada sale, lawa2..i beli kan je terus. pandaiiii demand dah.takpe2, isteri u minor queen control je..masih boleh tolak ansur! kahhhh!! ::

:: tujuan utama mai sini sbb nak p pandora..p cuci.. bangle i dah lebam2 sikit... saja cuci..leh pakaiii pegi 'sinun' nanti.. lalaalalalala. i ada 2 ketul charm tak gantung.. sbb dia blue kaler..ssh nak match baju. Dah kurang minat dah kat pandora ni... tapi since dah ada..pakai je la..membaziaq plak ::

:: Singgah MPH...cari buku.suami beli kitab yaasin 10 buah. senang apa2hal. tapi i seram2 sejuk jg.. "kenapa dia beli yaasin byk2 ni!". bersangka baik... ~ferrrr. Suami saya yg mmg hobi dia lah beli buku2 agama ni. kang dia abis baca, dia hantar p umah  pak mentua dia(Ayah I lerrr).. Kang ayah i plak sambung baca. I pun okpos akan ikut baca sama.. Sbnrnya kami nak cari quran bertajwid... byk je yg best2 kat sini. tapi dah ter-order on9 plak. rezeki seller tu ... ::

:: SEBUAH PERSEDIAAN. ehem. Tapi mahal laaa travel book diorang beratus2 RM. kang pegi sekali tu je,so tak payah ye! i gugel je. BYE! ::

:: Lepak fudkot... layan Sister popiah. U all layan tak?? I tersangat2 fav!! :: 

:: Ni i soang je sap2soi..jgn cuba minta2 mmg takkan bagi. I akan belikan lain tuk orang lain. takleh share! jujur neh! hahahhah ::

KISAH 3 : ANA IKAN BAKAR PETAI 

:: Ni kisah dinner ahad malam. The same day dgn jalan p Alamanda. Kan tak lunch..so malam tu i nak makan nasi. lapar nasi. Since 'mengandong'...tekak i tak leh masuk western2 lah... nak makan yg savoury2.. kalau mai sini, kerabu mangga ni takleh dinafikan!  ::

:: sotong masak pedas..juz2 je.tgk pun tau kan? ::

:: ni mmg sedapp amat lah kan!!!!! pari bakaq petai! petai crunchy .grap grupp :: 

KISAH 4 : RSMY NAN CHEESE MELELEH

::  RSMY ; Best Naan Cheese in town sudahh mari ke bangi!!!  To those yg masih belum familiar.. RSMY ni mmg famous ye dalam hati warga kota..signature dish opkos CHEESE NAAN. Suami i peramah p tanya cashier..RSMY tu maksudnya apa? kami teka RSMY tu ala2 raj samy ke apa kan? rupanya its stand for Restoran Selera Mohd Yusof. Caitt.. igtkan mamak india mana.. huhu ::

:: menu dia kebanyakan berkisar pada cheese naan. Nak cheese biasa ke. Special cheese ke. or tambah chicken ke ..gitto.Ada nasi beriani juga. Nampak org order, mcm tempting!  nnt tgk la menu k! ::

:: ni pun gelemer kat sini . Must try k! Kima! kima daging hancur. makan dgn naan cheese.. VA VA VA!!. RM10 ::

:: Ni xtra cheese RM10. Portion dia tak besar ye! sila kan order soang satu(min). nama kau nak share2, buat celah gigi je! ::

:: Kasi tarikkkkkk sikit!!!!!! :: 

 ::  Chill gak lepak tempat2 open mcmni kan. I syak sket masa lagi ada la tu mana2 baskin buka port... ::

Koang kalau g sini..
Kalau meja full, terus p kat kaunter bagi nama k!
Dia takleh kita tggu tepi2 then bila table kosong je,kita terus duduk.
Kenot ye! nnt kau akan di-persilakan bangun.
Sbb style situ mmg kena book.
Tak fair la org lama sampai, tapi kau sampai2 je nmpk je kosong terus duduk.
Kang dah bagi nama, bila ada meja kosong, dia akan panggil kuat2 nama kau. 
Senang cete,ala2 kat Chilli's restaurant style. tak pernah pegi Chilli's?
ha takpe2..pegi sini dlu..nnt pegi chilli's takde terbangang2.. senang kan? hehehe

G8, Jalan 8/35, Seksyen 8, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor, Malaysia
.: MUCH LOVE 💋.: 















6 comments :

Suzie Zie said...

ceh, baru tahu maksud rsmy tu pe..
ingat tok ram ada share dalam tu, rupanya pak ucop punya hahah

Azyyati Liah said...

Salam Sha. Kunjunga balas. Heheh. Hamboii siri jalan-jalan cari makan die menggoda anak tekak iols tau. Lama nya tak pergi Tangling. Dah lima tahun lebih agaknya. Rindu. Dulu ofis di Jalan Duta selalu makan tengahari (ikan bakar & sotong bakar di Tangling. Sos dia pijar tapak tangan. Ana Petai tu tak pernah lagi cuba. Tapi rata2 review memberangsangkan.

Nur Aishah said...

zie : kan?? mati2 i igt tambhy mana lah RSMY..
Azzyayati : salam kembali ... ooo dlu keje jalan duta ye?? saya jarang datang lunch kat tangling..slalu bfast je..kalau lunch slalu pi yg dekat istana nunn..depan semejid.. bellamy ke apa nama dia?? makan sambil mandi peluh..lencun menetek2 peluh dari kepala sampai tumit.. baru rare! hahaha

Anis Azalea said...

nasi lemak Tanglin -checked
mee kari Tanglin - nope
RSMY - whattttt!!!!!

Nur Aishah said...

anis : takyah WHAT sgt..mai sini, payung i cheese naan satttoo! huhuhu

Sir Ichimoku said...

cheese nannnnnnn... gluppp