Thursday, February 16, 2017

AVILLION PORT DICKSON - VOL 2

2 comments :

Assalamualaikum.

Avillion Day 2.
Bangun Subuh...terus lepak2.
I buat rutin mcmbiasa.. kemana2 pun jgn ditinggalkan. Insyaallah.

:: sonottt sgt si dompot tu.. ::

:: terus 2-2 melompat pi kat daybed. malam tdo kat katil King Kong... pagi tu nak tgk ombak menghempas pantai..ciiiwahh ::

:: berpeleseran berdua2an berkhalwat yg Halal..hehehhe ::

:: Cukup time.. JOM?? BFAST??? ::

:: pic kat bhgn2 depan hotel..eh ke chalet nak panggil eh?? bantaii la nak! ::

:: dia buat plak ber-bacakkk kat tetengah jalan.  Eh koang penah tak...bila org tala je camera bekali2 sampai jd tak reti nak pose cemana? ha ni lah hasilnya..pastu bila tgk , nampak mcm OK tak cacat.. tepek pulak sini!  meluat?? biasa laa... Fazura pun ramai org tak suka.. *libas2tudung*. hahhahaha ::

:: betul pnya tak reti nak letak caption apa..sengal! hahha :: 

:: Bfast kat hotel je. sbb provided.. if not..mmg lagi suka p cari makan gerai tepi jalan! ni kat luar cafe..stall roti jala and egg section ::

:: Noodle station. ::

:: Mine... sedap btol penne pasta carbonara beliau.. ::

:: pun sedappp ohooohoii ::

:: kueytiaw sup..juz2 ::

:: bun & danish.. eh and teh tarik sedapp! ::

:: tup2 repeat penne pasta with beef stripes.. sedapp woiii hahhaha ::

:: pemenang dia.. ni haa laa makcik donut!!! dia baru goreng panas2... sedapp giler kot donut kampong style. ::

:: ha ni haa PET FARM ACTIVITIES dia... mostly kol 10.00am start semua. pagi2 i nampak ada untie sapu2..siram2 air...::

:: bersih je kan?? sikit tadek bau tahi.. cewahh kemain supan ejaan tahi kau! hahha ::

:: i suka betul sini sbb landskap dia jaga kemas... bersihhhh je... mmg well kept lah org kata..gud2..kipidap!! ::

eh layan je lah pic apa yg ada eh.
abis 4gulung kodak jenama FujiFilm i..lecak2 kettty..eh harusss la tepek kan??




:: orchid house..small but nice enuff ::

:: Semalam i p usyar pantai dia belah2 apartment.. arini p belah kanan plak..ek eh mcm burung ada wings.. right and left wings :)::

:: habis idea pose dah ni..hahah::


:: ehem. i tulis kemain berenda2 bagai...::

:: husband I tulis..sempoi..clean and clear..hehehe ::

:: jmpe bunga ni...dulu kat umah mak lama, melambak2 bunga ni.. i  send pic ni kat whatsapp family..tanya REMEMBER TAK? smua pun mngimbau kenangan.. i igt bunga taik ayam..rupanya bukan eh?? bunga apa ni???::

:: kemain melebat2 bunga ni ::

:: ko dah kenapa???::

:: ok enap is enap!!! ::

Dah round2 hotel..balik  bilik..sambung lepak..
Ngam2 kol 12pm cekaut!!!
Malas nak round cari makan area PD...kenyam lagi...
Shoot Kajang terus...
Ngam2 sampai kajang, terus lunch kat bangi... 
Penah baca review pasal kedai ni.. lauk2 kg dia sedap2..so jom try.. 

:: kiri : jenahak lemak ciliapi nismilan RM20 sekeping & pari asam pedas RM15. Pricey?? yes pada i a bit..tapi jenahak kan?? beli mentah pun dah bapa hengget??::

:: i pnya..up dgn 2 sayur..taugeh + terung and telur masin ::

:: Pada i sedap! lauk dia smua dia hidang dalam piyuk besarrrr gadang!! dia susun atas rak..dalam 8 periuk ada kot, ada mcm2 lauk!! cakap je nak makan.nak masuk dalam pnggan makan terus boleh..nak buh asing dalam mangkuk mcm 👆 pun boleh. ada sup.. siput..ayam.ikan opkos lah..mcm2 masakan! wow sgt.. jadi gelabah bewak tak tau nak pilih mana..gelupur sgt pangaii!!! 

:: jmpe pic from google. Ha ni lah kedai dia..mcmni lah dia susun...lauk dia sntiasa perhangat je la mcmni.. rare kan?? masa i dtg lunch hour..org ramai.. i mmg tak gigih sgt nak snap2.. sian suami i ..malu nnt dia.. kalau perangai beriya2 sgt mcmtu kan??? huhu..snap pic pinggan pun masa dia p basuh tangan.hahhahahah. apa2 buat pun kena fikir kesan jg kat dia.. kang tebiat sgt abis smua nak amek pic..kau hengat kau food magazine ke hapa kan?? huhu ::

Koang leh gi try..
I penah dtg time petang..lauk dia masih ada sket2..
panas je selalu...

Seksyen 9, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor, Malaysia
Landmark : sederet Mega Klinik Az-Zahran.
Opposite Bangi Kopitiam Seksyen 9. 

last but not least...

::Dulu sewaktu kecil..aku teringin menginap di inap tepian pantai begini,tak sangka sekarang aku dah lakukan! hahahah. #99 Kata-kata EsahLawa.

 👇

::amacam?? can beat tak?? hahahhah :: 

can check prev entry AVILLION VOL 1

.:: MUCH LOVE  💋.::

 





2 comments :

Anis Azalea said...

Kemahennn.

Kedai gulai kampung tu dah 2x pergi. Memang sedap makanan kampung dia. Selalu pergi pun petang2 dah tapi still ada lauk.

Nur Aishah said...

sedap kan anis?? kalau datang awal kol 11am mcmtu.lauk dia melambak2 lagi..terus gelojoh2 tak tau nak pilih mana..semua nak terkam....