Wednesday, February 15, 2017

AVILLION, PORT DICKSON - VOL 1

3 comments :

Assalamualaikum. 

Balik dari PET Scan, esoknya memang I on leave.
Suami pun mmg amek leave 2 hari terus.
Mmg plan saja nak lepak mana2.. Kasi release chemical2 yg ada dlm body I.
hahaha kemain sifir dia cenggitu! doctor mana ajar tah... 😝.
Alahh bkn gi mana pun..tala kan ke Port Dickson (PD) je pon.
dekat sgt dgn umah.
Nak combine solat jadi jama' pun NO NO NO ok...

:: Mcmbiasa, AVILLION PD je senang. Datuk i kan ada share sini.. hahhahaha. sebenaqnya kami kan avillion premier club members... BACA SINI  . So pepahal moh la kita guna privillege yg ada ye... ::

::Amek waterchalet . Ngadap selat melaka. Minta dia bilik paling hampir dgn entrance. Dulu sekali pegi, kekemain hujung dunia dia humban nya kita! ::

:: King size bed. King dia btol2 King Kong punya size. Leh letak backhoe 2 ketul ataih ni! hahhaha  ::

:: and ada daybed skali. daybed dia bkn cikai pun.. leh tidur betul2.. kalau bawa 4-5 adult pun leh je ni!. wahh kemain kau ngajar orang! heheh:: 

:: wardrobe besar, ada xtra 2 ketul bantal lagi kat dalam ni. belebih2 plak bantal nya.. ada iron board, iron siap.. ::
 
:: Tv mcmbiasa..siaran jahanam sikit..sbb tetengah laut kot..ke sbb reception problem? kami malas nak report..sbb bkn nak tgk tv pun... datang sini mmg semata2 nak rest n menyembang ::

:: pic balcony i tak amek..sbb lantai basah2 lepas hujan.terus sampai sudah terlupa nak snap. so ni pic from google. but it's exactly like this .. leh lepak2, detim2.. ::

:: basin ::

:: real pic shower :: 

:: ni kalau nak mandi 'bolen' awas2 yuk..sbb kalau buka je jendela (woww word melayu asli kau!), terus can see thru.. ada beran?? kalau kau berdua laki bini, itu lantakkan kau situ! ::

:: dari shower tu leh nampak air laut bawah. time ni air tgh surut nampak pasiaq ja! :: 

:: jap2.i nampak ni kat 1 of the room here...akut kan?? agak2 dia leh panjat naik atas n masuk kot tingkap or terus ke shower tak kalau time i surut? ada probably kan??? sbb tu nak tidur katup smua pintu and tingkap dari bilik air..sbb dia open air style... huaaa..i dah la musuh dlm selimut dgn menatam2 pesen mcmni. eleh kau, kamben pun takut! gggrr ::

:: ni pic google. mcm ni la keseluruhan bathroom dia.. pintu kecik tu dalam dia lah bilik termenung... elok la dia asing kan.. ::

:: sbb dah sangap tak tau nak aktiviti apa..jom la kit verendam. hahhaha .sebaik bawa bodywash VS..leh piling2 james bond pnya binik.. hik2.. ::

:: mandi buih kita yeob!! ::

:: ubat nyamuk pun dia provided. bagus. tapi malam aritu kami membuta, tak sedau ingat. jgn kata nyamuk..kalau tapir masuk pun, kami tak sedau!! ::

:: Petang tu air tgh pasang.. kami lepak kat tepi day bed.. sambil sembang.. sambil layan bunyi ombak memecah pantai..gitteww ::

:: umpama merpati (merpati ke ni? pesal dia hitam eh??) dua sejoli.. :: 

:: tiba2 i dengar bunyi mcm enjin waksegan baru nak start... sayup2 je bunyi ...dia bantaiii tidur mamat ni!! haku cakap snsoang lah tadi??? ek eh, amarah sgguh ! ::

:: dah bangun asar, kol 5pm..moh la kita keluar..perut pun dah kekemain berkeroncong utk ana dalam ni! ::

:: sesekali shud hv a short vacay mcmni..tadek rush apa2... ikut lah nak buat apapun.... kan?::

:: depan bilik kami..ada adult pool ni.. khas tuk adult... tuk kids tempat lain... besar...tapi kali ni kami mmg purposedly x bawa swimming suit pun..sbb tanak penat.. kang dah berendam...igt tak lenguh2 sendi2..::

:: pipi kau??? mcm cupcake terkeluar dari cup dia tu..melimpah ruah!!! huaa!! ni saja take a look avi spa... igt nak massage jg..tapi takde tukang urut laki tuk seben i... so kenot ye..somi i enggak mauk! ::

:: pic google. lawa kan spa dia?? ::

:: pic from google . ni bapak la cantik port tgk sunset! kat atas aViSpa ni ada seated area mcmni. tp nak naik atas kena join hi tea buffet dia la..RM60-perhead. Ikut i nak aja..tapi time ni tgh gelupur lapaq! berbelah bagi btoi time ni.last2 follow je la kata si perut.... lain kali kami naik ataih ni kami habaq cemana best ke dok na..tp tgk pic mcm best. ampa kalau pi.. naik la ataih ni taw! ::

:: aViSpa price list ::

:: tu kalau dapat urut yg lipat2 tu mau sebesen anginnnn keluar. bruuupppp ::

:: otw nak keluar lalu mini zoo ni ha.. ada feeding time, pet time etc.. esk je la pagi2 kita lawat cik rabbit ::

:: lalu depan swimming pool depan cafe ni.. ni ada tuk kids..adult pun boleh..kira resort ni ada 2 pool lah.. ::

:: pastu nyesal tak bawa swimming suit.. pfftt ::
 
:: belah2 kanan ada pantai.. yg building nmpk sikit2 belakang suben i tu... apartmnt avillion. ada apartmnt types jg to rent.. u all pi cekidaut website depa na..kot ada yg gayat air ke..tak suka bising2 bnyi ombak ka... leh stay beach view unit mcmni! ::

:: pantai dia tak comel sgt..tak berapa berbela.. ::

:: tadaaa terus sampai tempat makan..dah nak senja.. asalnya kami pegi restaurant terapung ..tapi byk kedai tutup lepas CNY cuti pjg aritu. kami tanak makan sgguh2 kami nak makan ratah2.. i plak tingin sgt2 nak makan kerang.. so, cari la tpt lain..jmpe port sini... let's try! ::

:: EMBOK VILLAGE nama dia... leh try search k.. ::

:: entrance ::

:: entrance lagi.. kat sini gelemer dgn steamboat..i tgk mostly atas meja depa ada steamboat.tp bukan buffet..dia dah siap serve by set.. ada pelancong2 china berbas2 mai sini makan steamboat..depa suka la kot noo? ::

:: yeayy dpt makan kerang!!! i main sauk je kerang byk2..mmg tingin betul makan kerang time tu.. ::

:: pastu ada magician ni haa dtg konon nak kopek kerang dari belakang guna duit syiling..haremmm seminit pun tak berbuka2 lagi! last2 dia lempor kan ...dia kopek mcmbiasa.. caitttt! ::

:: lala masak pedas ..kan i kata mmg nak makan shell2.. kat sini tak reti nak cari shellout kat mana..so mcmni pun boleyyyy laaaa ::

:: amekkkk..hasil dari ratah2... ::

:: ni pic masa hari cerah lagi..time tgh tggu makanan sampai. tungging terbalik dah pic dia.lantakkan situ..huhu ::

:: view dia mmg WIN la..dgn angin sepoi2 language...woww sgt! ::

:: view pun tantekkkk.. ok i suka pic ni sbb ajet suci dalam debu angat! hahaha ::

balik bilik mandi... terus mendapat mcmni keadaan bilik kami ..

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

:: hahahaha.. ko ingat dia buat palang2 katil tu tuk apa??? haa tuk ni lahhh!! sidai towel!! 😛. Emang dasar original people sangat! mana dpt je kau gantung,kan??? hahahha. dah tu nak gantung kat luar..terjun dalam laut plak kan?? mihmih. brilliant kan idea kami??  ::

:: dahhh mcm rumah kongsi  ak tgk..dgn blind senget benget.. hahhahhaha... bala bala.. haha ::

Ok tu dulu..
tggu vol 2 menyusul.
Perkkhhhh blom apa2 dah ada album ber-volum2!!
mcm Fatttah amin lah kau esah!! semua kau nak balun!  👏

.: MUCH LOVE  💋:.




3 comments :

Anis Azalea said...

Kami kalau p bercuti wajib je angkut beg pakaian berenang. Jadi ke tak lain citer. Haha.

Nur Aishah said...

mmg nak bawa asalnya.tapi mmg saja tak bawa sbb kalau dah bawa nnt msti terjun tiruk. kang kalau dah tirjun, sakit2 badan.. walau asal mmg berkubang(bluehypo) tapi ttp kena bisa air.hahhahahaha. menjawabbb je kejenya kan nis? hahaha

Suzie Zie said...

bab gantung mengantung tu wajibbbb hokey,asal ada palang di situ la duduk yer,
nmpak boboi je paki kain pelekat, dak gugurl mana pulak berkemban paki kain batik,mana?mana?....