Thursday, January 26, 2017

NASI MANGGEY ; WARUNG KITA AREA STESEN KOMUTER UKM YG SANGAT SEDAP DAN WORTH TO YOUR MONEY..

4 comments :

Assalamualaikum.

I lately rasa exhausted sgt dgn jalan jamed yg mcm ... what the??????
Sis kenot tolerate tawww kena drive lama dgn badan yg dah lunyai keje.
Kalau rumah dekat, tapi jamed tu biasa lah kan.
Selalu rumah jauh, long distance..jarang jamed.
Ini?? dah la jauhhh..jamed pulakkk!!!
Ari2 kena stranded  1 1/2 or 2 hrs...
Mengundang apa??? iye betul ..
mengundang rasa nak jadi surirumah sepenuh masa gitteewww.
mihmih.. tapi best ke jadi surirumah sepenuh masa??
haaa yg tu kita kupas lenkali eh eh eh?? 
So bila dah sampai umah pun dah lewat...
sis tarik diri lah dari calon isteri mistali yg masak tuk suami ari2.. hahhaha
[Hoi menyammm ok ber-sis2 bagai. lempang nak??? ]
So I takleh masak la olssss...
ok nampak tak,game dia kat situ???
nampak tak?? sbb nak cete pi dinner kat luar..
sanggop create intro bekap diri sndiri berjela2 dlu?? hehehehe.. 💅

Smlm kami cover 1 lagi port makan sedap and S E M P O I....
dekat nau dah dengan umah kami.
betul2 dekat komuter UKM sana..

mana? mana? mana??

:: tadaaaaaaaa... tapi tajuk dia yg lebih tepat 👇 ::

:: ye betull NASI MANGGEY deyyy? mula2 i igt mcm nasi vanggey ke what-so-called nama nasi india tu ha?? sekali bukan pun..sbb kuah dia mmg melayu ke indon punya style..tapi still makan atas daun pisang.. hat tuu yg terpaling mabelessss. Kedai ni mmg i perasan, rasanya dah operasi dalam 4-5 bln. I jemput suami from komuter tu..lalu2 je dpn dia..tadek plak intention nak menyinggah ke hapa. tapi smlm, mmg i ajak jg suami try. sbb lapaq nasi...  ::

:: style dia, kena self-service.. que kat kaunter, terus amek dulang, and order. menu dia pun tak byk... ada nasi manggey, nasi lemak ikan tongkol, nasi berlauk ikan tongkol. Harga lingkungan RM4.50 to RM5.00. Ni i pegi dah malam, tinggal nasi manggey je. Nasi manggey ni is : Nasi putih + kuah kari yg ada tulang2 ayam, terung & kacang panjang + ayam goreng potong kecik + sambal ala2 sambal belacan. Itu sahaja. ::

:: and speciality dia lagi..air kelapa dalam baldi zink ni haa..hahaha. i beli 1 je share berdua.. still ada balance ye...tapi tayah la tetipu sgt dgn statemnt i tuk AIR TAK ABIS..sbb i kan badak sumbu sumatera, cekik air je kejenya..hahahha. smlm tak abis tu sbb hujan lobek. mmg tak dapek la nak abiss kan air..  RM3.50 je pon! sedap kot air kelapa dia?? slurrpp2.. i tgk ada coconut shake etc..can try later... ::

:: mcm ini rupa nasi dia.nampak ugly kan?? tapi rasa diaaaa?? ya amponnn nak termeninggal ok sedappnyaa??  kuah kari dia rasa pelik2 tapi sedapppp... nasi byk.. RM5 berbaloii sgt ni kalu student2 makan. Time i datang pun,ramai je student tgh makan. and mat2 motor. depa kan jenis makan dlm big portion... ::

:: kami p tambah ayam.sbb i nasi kureng sket abis nya..i ni kan pemakan lauk.. hehhee. ni pun suami i dah sauk 3 ketul.. byk ok! RM3.50 je pon!! pic gegar sbb pakai tgn kiri pegang hphone. tgn kanan dah selepet i gaul nasi.. ::

:: suami i makan leennncheeeeeeeeennnn, senyapppp2 je dia menyodok masuk mulut.. tup2 dia kerenyuk kertas tu, settled! total makan...nasi manggey RM5x2 = RM10, ayam xtra RM3.50 air kelapa baldi RM3.50 = RM17 sahaja!! makan sedap, kenyang!! tayah susah2 nak masak, kemas dapur.. aihhh.. smart nya kepala wotak i kan?? untung suami i, ada bini bijak mcm I! kah kah kah. padehalll L A Z Y 😛.. huhu. bkn lazy larrrhhh .. i tak sempat jew.. 😑 :: 

:: Ni pic i amek dari fb depa.. nmpk tempting jg sambal ikan tongkol beliau kan??? weekend ni,jom bang???? kita oda teh tarik dlm baldi plak! hahha ::
:: kalau nasi belauk, ikan tongkol dia masak kari..tu sambal merah dia tu yg mastermind !!!!  

To those yang nak try... ni address dia :

NASI MANGGEY WARUNG KITA
Lot 1,Jalan ST/1,Batu 18,Kawasan Industri Sg Tangkas,Kajang.
(200 M dari simpang Komuter UKM)
Waktu Operasi : 7 pagi-10 malam
( setiap hari)
Infoline : 03-8912 2526

Koang tayah serabut2 sgt nak fikir tang mana lah Sg tangkas Kajang bagai,ye!
Selain dari WAZE, koang kalau dah biasa area Komuter UKM..dia betul2 kat tepi jalan.
mean dari komuter tu, koang ke kanan...
200m dari komuter, belah kanan dh nmpk dah kedai ni.
Kalau tanya I..mmg recommended sgt2!
makan2 sempoi mcmni..panas2 lah baruu puass kan??
harga  pun elok,tak buat perangai.
So??apa ajiii??
 SEREBUUUUUUU...



4 comments :

No-In said...

hai fren...saya bace belog awak heni...beb, kdai malay ke mamak? lately ni jem mcm harrem. dr pg aku dh stuck berebut jln ngn org2 yg nk ke bukit bintang. punyela badigol dorg boleh plak que dpn dbp tu sehingga manutup jalan i yg nk ke selayang. i kenot tekit la...ptg kang wat hal lg dpn sunway putra sampai la ke air pancut.

Nur Aishah said...

manje ku no-in..nasi manggey ni ala2 nasi ayam penyet punya keturunan..
makanya tiada kene mengena darah daging dgn ravi or saraswathy whatsoever..hehehhe..
beb, mmg jemm sangat mengucar-kacirkan hidup haku.. sampai HKL skrang ngam2 punch card... balik pun almost 2 jam stranded jem..seterrresss.. kamu xpe lagi..jem2 pun umah sekangkang gajah je dari selayang..heheh.lagipon naik kete tinggi dan hensem(ehem)ok lagi kennn..hahhaha

Anis Azalea said...

Cam nasi kak wok or nasi cikgu kekdahnya..bolehla cuba dekat ngan umah kakak. .lagipun UKM tu kan cinta hati i. Hahaha.

Nur Aishah said...

anis : ha betul2 mcm nasi kak wok.. tapi sy pun tak penah rasa nasi kak wok, penah tgk kawan office makan..heheh. ooo anis UKM dihatiku la ye?? kita UiTM dihatiku..hehe..nnt mai sana, halo2 la..meh singgah umah..buat2 basah tekak dgn air bujang kita.. :)