Wednesday, December 07, 2016

LEPAK UMAH MAK 2-3 MALAM FOR TIME BONDING WITH ABAM & AUNI..

4 comments :


ASSALAMUALAIKUM...

2-3 malam ni, since Monday I mmg stay kat umah mak.
Saja.. budak2 cuti sekolah, kan rumah mak jadi meriah.
Masak pun kekemainnn nak sedapp je.
Smlm mak masak Asam Pedas Jenahak. Acengginiii 👍 pnya sedapp! 
Ptg ni, i minta tlg mak masak ayam sambal garing.
Peveret suami I... time ni lah nak manje's ngan mak mentuo eh...
Lagi pulak, mggu lepas suami i tak jmpe budak2 ni langsung pon.
This coming weekend plak budak2 tu nak balik Loqstaq dah.
Rindu dendam dah paknyah dgn gopren dia si oni montek.  

:: ni mandai2 selfie  pastu mekap sendiri kat handphone. dh mcm pempuan joget haku nengok...hahaha ::

So... jom lah kita spend time dgn diorang..
Friday ni 9 dec bufday abam.
Ngam2 soi kita leh potong2 kek.
Sabtu pagi, diorang gerak p Loqstaq, mak ayah ikut sampai Parit Buntaq (PB).
Mak ayah nak spend time dgn the cucu's @PB sana pulak..
So minggu depan tggl the bujangan's je lah kat umah mak.

So, kalau i tidur umah mak..
I kena fetch suami kat LRT ampang by 7pm..
Makna kata, budak2 dua orang ni opkos akan mengekor.
Dulu just tggu dalam kete je..
skrang dah pandaiii dahhh..
"ciknyah abam nampak mcm ada lampu je kat situ? lampu kedai ke ciknyah?"
"ciknyah adik nak tengok je apa dalam kedai tu..". - nak tengok je, katanya!!
i pon menurut kata.. kan i selalu je kena pukau dgn diorang??
so since isnin, i kena POW je la manjang.
 ari2 me-waffle. Malam tadi siap cup corn.
Eh sedap btol waffle n jagung kat sini ; Daily fresh..
pricey but mmg sedapp sgguh weii.
tak mcm waffle hospimart kat HKL nun. sendu!

:: sampai2 dia terus p order.. si embam tu mmg order sendiri. i biarkan je.. "Assalamualaikum..waffle satoooo.Saya nak yg coklat taw". straight forward.. hahaha. :: 

:: lepaskan diorang berlari2 kat depan lrt ni..tp mata i tak lepas lah.. smlm kan tgh adik menonggeng2 main, tiba2 dia kentut kuatt gilerrr kau!!! pastu dia sendiri terperanjat..terus peluk I.. mesti dia pun tekejut apa ke benda yg keluar kat vontot haku kemain meletop! hahhaha. haku pun apalagi gelak la terbahak2..mcm ongtua ok bedempung dia punya bunyik! pastu bantai dia melalakkk..malu ke tekejut ke i pun tak sure..hahahahha.. si abam pun gelak sampai keluar2 aimata..pstu dok ejek2.. "adik kentut kuat.pommm!". lagi la mencebik budak tu..terus.... "mamaaa!!"..cari mama dia daaaaa! i peluk dia kuat2..cium2 dia..pun tak benti nangis. sekali budak buat waffle tu panggil.. "kak..dah siap!". terus dia menonong amek waffle. tak nanges dah..kah kah kah. imbaih btoi pangai auntie dia(I lettew).. bab makanan, susah nak tolak ansur.. ada sejenis hubungan rapat dgn makanan yg sukar diungkapkan dengan kata2..hahha 😂 ::

I sempat udapte ni je dulu.
Masuk office before working hour 7.30am..
So ada masa curi2 update...
dah masuk waktu kerja..bekojo lah kito sekueknyo!!
mcm kata auni bila atuk terkial2 bawa moto naik bukit..
"tuat lagi atuk..tuattt!! ".
hahhahah.

much love 👄... 





4 comments :

Zie Azi said...

tanjat gugurl, tb2 header bawuuuu..
nasib tak bau bucuk, klu azeq bunyi kentut meletop mcm bom pakej sekali dengan bau semerbak menusuk hidong..dlm keta beraircond lg suka dia melepaskan hajat

ke ciknyah yg melepas, ajet2 cakap auni yg vontot nihh..hahaha

Nur Aishah said...

lawo ke idok my blog new dress??
dalam sendu2 mcm hidup segan mati tak mau ni pun...
tatapp nak melawaaaaa! hahha
eh btw..ciknyah dia pnya kentut..malu2 je...tapi tiba time sakit perut..
menjahanam jg bau dia..menereban sekitar alam..
hahhaha vodow taw cete kentut...

Naily's Kitchen said...

Kahkahkah.. dia tepanjat dengan bunyi kentot dia sendiri agaknya..
Dah malu nangis le.. adoiiii auni..auni...banyak akai ni budak..

Nur Aishah said...

hahhaha..naily(ni nama anak awak ye? apa ke nak panggil awak ye? hehhe)... mmg lawak giler tgk muka dia time dia kentut..muka terperanjat...terus datang tekup muka kat peha saya(saya duduk).. dia tak expect kot mampu keluarkan angin beserta bunyian yg cukup haibat kot.hahha. lepastu mmg takleh sebut langsung word kentut ok..kekemain dia bagi jelingan halilintar...haha