Wednesday, November 30, 2016

BOLING GAME FOR OUR DEPARTMENT, SOGO FOR LITE2 SHOPPING, GROCERRIES RUMAH MAK & LAYAN A&W YANG SUSAH NAK DAPAT SEKARANG!

2 comments :

Assalamualaikum.

Sabtu lepas... pagi2 i dah tercongok kat Wangsa Walk.
Ada boling jabatan kat sana.
I tak masuk pun.. malas.. 
I takut orang kecik ati..kalau i dpt perfect game! all strike! hahahhaha..
saje je lah pon dtg support team 'stor'...

:: i ingat juz-juz dalam 10 lane je..sekali... amek sampai 22 lane diorang booked! sian laki I , tak dapat dia membaling... lane penuh! ::

:: ni lah team 'stor'... 1 team ada 4 bowlers.. Nik (black shirt) is OKU.. tapi dia lah terpaling highest point dlm team ni.. so don't play2 haaa..kita yg elok sempurna sifat ni pun tangan pengkor ke longkang..yang dia sah2 tangan and kaki tak lurus, elok plak few time strike... :p ::

:: mbah suzi ni (white clothes) lah pun salah soang player nya... and  RATU SAPU BERSIH LONGKANG peringkat zon merbau! habis longkang2 orang sebelah pun dia tlg sapukan.. hahaha. 20times baling, more than half ke longkang. ape ada hal... tak menang ranking, menang paling byk melongkang pun gelemer apaa!!! 😜nampak coach kat blkg silang tangan tu?? naik gibab kawan tu ngajor! tatappp.......................ke longkang!!! hahahha::

:: ramaii nau2.. dgn anak beranak..fun juga...dh jd family day pun.. ok lah kan.. kalau tak pi, tak bercampur orang plak kan? jabatan i kerja, is Jabatan farmasi..antara jabatan terbesar in HKL... so nak kenal soang2 mmg tak mungkin.. then bila ada xtvt mcmni, atleast kita leh alert..."ooo dia ni 1 jabatan dgn haku rupanya" or else.. laa dia ni PPK je? haku igt HOD jabatan mana..gaya dh mcm datin paduka.. miahahha. tu kalau hati nak jadi jahat laaa.huhu ::

:: coach bidan terjun ...tapi halfway dia ajak balik..membara member tak dapat melontar agaknya.. so say hi2bye2 to 'stor team' then kami gerak p Sogo... ::

:: semalam nya(Jumaat) dah mai.. kan i kata i dapat grab seketul kasut je. eh tak puas hatiiiii... ajak lagi skali mai sabtu pulak.. dasar nafsu jilake! kahhh!! crowd mcmbiasa..menten mengemut2.. i senang je.. i try2..pilih kaler, test size, panggil sales rep terus minta..terus keluar dari kelompok2 crowd tu..que..and bayar. sapa kenal i,tau la cemana peel sopping i. i bkn lah jenis belek membelek..telek menelek. idok ye! i kalau konpiden dgn brand... komfem kan size,settled. i mmg senang sgt dibawa berbincang bab sopping.. takde fussy2 etc.. ala kasut2 murah je pun..kalau masuk ferragamo ke gucci ke..mebi i tgk betul2 lah kot kan?? ::

:: tadaaaaaaa kasut borong weii.. RM150 dpt 3 pair...tak berdebar tulang rusuk kau?? miahahhaa... eh i mmg oldskul pun bab kasut. i akan choose yang selesa, walau pattern tak lawa mana... yg merah kanan tu Renoma, hat tu la beli sama dgn Ain J..tapi pattern dia lain sikit .. sandle putih tu mmg sandle biasa i pakai.. yg lama dah putus.. so alhamdulillah leh replaceyg baru dgn harga yg mencongkam jiwa! ::

kan masa tu crowd mcm jahanammm pnya ramai...
i cari2 laki i , dah kemana menghilang?? i dah dapat 3 kasut..
nak shoot to kaunter..
sekalii i nampakk diaaaaaaa ...

:: PONNNNN!! menyopping kasut mamat ni!!!!! tiba2 je terjebak.. hahahhaha... kasut ni less byk gilerrrrr... harga asal dia almost RM700(kahh rm700 pun tergigil2 wei..sian kami).. turun bykkk tggl RM200++ je!! senyumm lebar la darling I tuuuu... ::

:: seketul tak apa lagi... sampai 2 ketulll ohooohoiiii..lawan tokei! hahha. kasut dia dalam lemari elok2 lagi..sbb dia pakai kasut berjimatt... tak apa lah bang..beli lahh.dah keje mcm nak m*mpossss kan??reward lah diri sendiri. dia kata..b4 ni dia tak pernah pun fikir pasal self-reward etc.. sibuk saving..sibuk sara family etc... bila dgn I..i slalu ingat kat dia suh reward diri dia...dia keje mcm onggila kalau koang nak tau!!!! susah nak cete, i tak penah jmpe org keje mcmni!! so alhamdulillah settle 2 pasang for him. i pun tumpang happy..::

:: lpstu naik tkt 3.. men garment.. carikan seluar keje dia.. dapat 3 helai.. ni tgh tggu potong seluar... ::

:: sambil2 tu lagi, i lari pi bawah beli ni....Cappucino ice by Famous amos.ni Ain J juga punya pengaruh ni..sampai kan jadi addicted melebihi dia! huaaaa..sedapppnyaa..mild sangat rasanya..RM5++ je ..shud try k! ::

Settled Sogo lari balik umah mak I...
Nak beli barang dapur tuk mak.. 
Bawa budak 2 orang tu skali pi carefour(Aeon Big)...

:: sampai2 umah mak, berlari embam ni tnjuk pic dia time hari penyampaian hadiah pagi nya... amboii segak comelllll nyaaa..booolaattt nyaa mcm mak menakan dia juga!! huhu::

:: dah tua bangka nak masuk troli.. masuk lah nak!::

:: ni manje paknyahh..troli ni pun nak panyah tolakkk..menyaammm 😏 ::

:: Kalau mai sini, mmg diorang suke tgk ikan hidup dalam aquarium... ::

:: sayang betul ciknyah kat korang... tapi kalau budak2 ni duk ngan i, ada jg spoilt nanti..sbb i mmg takleh nak marah apa kat diorang...apa diorang nak, i bagi.. mcm kena pukau! hahahha.  ::

:: masuk kete, belumba2 buka jajan yg diorang pow..tgk pipi si embam tu kemain pow mengulum makanan... ::

Selalu i grocerries kat Mydin...
Sebab dah kalut sangat, tak cukup masa dah...
weekend ni pun i ada program, tu yg redah je Aeon Big dekat umah mak.
which is.. jauh juga beza harga dia k!!!
cth : kalau slalu i belanja about RM500..kali ni jadi RM500++!
padahal item and quanitity sama!
satu mebi sbb harga barang pun dh mcm jilake mendadak naik nya kot!!
Alhamdulillah settled grocerries tuk umah mak,rasa legaaa.
Tu mmg rutin bulanan I..
I kena bahagian grocerries.. umah mak i tu kan ramai penghuni...
mmg lebat jg la RM yg terbang for grocerries.
tapi tadek hal pon..mak ayah lagii byk berabis kat I masa dlu2 kan???
💘them for all my heart.. 

Malam tu balik kajang, tak tidur umah mak..
tapi sblm balik.. i ajak suami cari A&W...mengidam float dowww!!
walau kita leh buat rutbir float sndiri kat umah..
tetap lah feel dia lain!!
search2 jmpe satu kat cheras..mmg laluan kita nak balik Kajang pon.
susah betul nak jmpe A&W skrang kann???
dulu2 dia lah antara fast food awal.
kami dari kecik2 mmg biasa layan ayam goreng and rutbir A&W.
beli rutbir dalam botol 2liter gemok tu..
minum ramai2 adik beradik. huhu.

:: Hooiiii mcm dalam sorgaaaa(amboi kauu) dapat hirup root bear float A&W  ..slurp slurpp slurpp.. eh i layan corney dog jg..tapi lambat sampaiii...so tayah la kau masuk dlm pic ni. ::

tu dulu naaa...
tata 🌹




2 comments :

Zie Azi said...

don't gibab makcik2 pakcik2, sepanjang main sekali je merasa stike..merasa jugek strike..tu pun kepoh satu kampong 'woiii aku strike woiiii'

Nur Aishah said...

ko mmg..sikit2 nak kecoh! cuba wat lek2 cool2 sudah..baru kewl hidup. :p
helllooo bila i kawen dgn pakcik makcik u?? peliisss yeee....
im no too old to be ur auntie anymore..and as well as him. saman kang! hahhaha