Friday, July 29, 2016

JAMUAN RAYA TAK SUDAH-SUDAH....

1 comment :

Assalamualaikum....

Baca tajuk mcmkan marah je kan?
padehalll suka menggelintin2 kalau ada jamuan.
ko gilerr tak sukaaa??? ni babat2 ni takkan nak biar tersadai mcmtu je??
kena di bagi baja ye dok?? hahahha. jahanam btol bunyiknya. huhu.

I kan keje kat HKL...
FYI...staff kat HKL ni je ada dlm 11,000++ ok!!!
cerrr ajet2 baper jabatan ada dlm HKL ni??
dgn forensik nya, perubatan am, farmasi, patology,paedtrik,O&G,oncology,neuro,urology bla bla bla.
so tiap 1 jabatan memasing merogan nak buat jamuan..
kira lah berapa jamuan yg ada ye dok?
tu yg jabatan. bawah jabatan ada bahagian2/unit2 masing2.
macam kami kat stor sendiri pun ada bapa byk stor la pulak??
stor ubat,surgikal, nefro, tablet, pukal, iv drips....
pun kalau setiap stor buat... phewww bergembira perut loyot i ni.. hip2hooreey katanya!

Sebaik i bukan HOD..kalau tak jenuhh i nak attend semua.
tu yg malas nak jadi boss2 ni....aceaceaceace
For this year... i joint 4 jamuan je.
tu pun rasa...alahaii jgn dibuat2 sampai berat 100kg!
mammmm!!!

1. JAMUAN RAYA JABATAN FARMASI

:: I pun tak sure bapa org staff under jab.farmasi ..tapi mmg beribu2 cucuk satay juga la diorang order. berkilo2 ayam.. bla bla. dulu before i sakit, i jadi AJK wakil stor. lepas MC pjg..pass baton kat suzi pulak.. dia tu baru layak jd AJK.. idea melambak, kretipppp... bkn mcm i ni, buta  kayuu! makan je i cemerlang. huhu.. ::

:: tiba2 i dah kat depannn cedok lauk siap2.kwn2 lain terkedek2 kt blkng lagi. if not..cemana doang leh snap pic i dari jauh ye dok?? .hahaha. i is kenot laaa kalau slow2..terhegeh2.. kalau kt tempat crowd mcmni... i jenis nak cepat..makan2..siap2 balik..settled. tak reti nak lenggang2, sembang2..u nak mkn apa? nak amek apa? kang cedok ayam pun 56min, terpilih2,terkuis2..terkorek2..  ehh tadek2.. i awal2 dah aim nk amek apa, que.., cedok lauk and zappp.. cari seat.. makan. sorang2 pun jadi. dah makan, bangun..jalannnn. org lain plak nk mkn.gittoo. sorry la kalau ada yg kenot follow i..  ikut la cara memasing. sekian... -lps jamuan ni lah inn fetch i, and we went to sunway putra.. ::

2. JAMUAN RAYA STOR UBAT

Stor ubat ni ala2 stor utama for our dept.
Boss2 stor duk dalam ni laa..
So last tuesday, diorang ada makan2.
Nama pun stor... our core bisness is storage.
kotak2 ubat /surgikal item tu lebih penting dari kau,ok!
So staff2 ni pandai2 la bawa diri duduk sempit2.. impit2.
mmg space sgt la limited. yg kurus2 mcm I ok la.. tadek masalah sgt.(kisah dongeng sgt ni! hahaha).
buatnya yg mem-bulldozer gabak2?? tak ke parah jg tuu...

:: tgk i minum air je tawwww.. ::



:: haa mcmni lahh rupa nya berposak-pasak nyaaaa... paseghah je laaa.. ::

:: cute angatt kek ni..ni icing fruit cake .. kemain2 manehh melecassss2... ::

3.JAMUAN RAYA UNIT KEWANGAN JAB FARMASI

Ni unit I laa..
Buat 27hb semalam.
Kami ni ongmesken.mana ada tabung ribu2.
tadek liaise dgn mana2 pembekal nk minta sponsor ke apa.
pandai2 la bawa makanan sendiri, share2 (potluck).
tapi walau kecil2an, kami invited smua kwn2 dari semua stor unit.
Alhamdulillah food cukup,walau mgkin tak semewah mana. 
I MASAK satay dgn roti jala. :p

Kita cekidaut menu dulu...


:: Jelly kelapa..nyum..sejukksss ::

:: choc & blueberry tart::

:: Hokkaido cup cake..pon sedapp jahh :: 

:: buah kelapa. pecaya? hahahha. ni anggur kontroversi nama nya.. nak cete kang, sampai zulhijjah tak settle. huhuh. ::

:: rendang ayam ::

:: lemang..pulut biasa and lemang pulut hitam.. ::

:: satay.. :: 

:: roti jala ::

:: ubi rebus + sambal tomis ::

:: laksa ::

:: drinks ::

:: Lontong tadek dlm picture. malu kot beliau tu... ::

:: Bihun goreng sedap si hakeem. udang, ayam, fishball kekemain meriah dlm bihun. boleh bihun tu jadi artis paling popular smlm?? berlumba2 org cedok bihun.. diorang jemu juadah raya la kot kan.. kalau i tau koang terjah bihun je, i goreng bihun enamblas puluh bungkus terus! tayah susah2 i cucuk satay! pffttt ::

::geng rewang::

:: yg tudung pink tu bila pegang pisau dah mcm mbah2 haku tgk. hahhaha.. dgn tangan kurus dia,urat2.. hahah. HAI NANA!! cemolot ciked.. :p :: 

:: talented sgt i pegang pisau kan?? mcm ketua rewang kenduri kawen. bahahahah:: 

lepas rewang2 sikit2..
kami bfast dulu.. makan bihun and kopi 0.. pastu ada acara celebrate belated bufday...
jun & july's  baby..(geli ok, dah kematu ketuat... ber-baby2).. hahaha
majlis pagi ni buat among us je.... 

:: Acerrr baca word atas kek tu betul2... faham dan hadamkan..bahahaa. apa? tulisan tak clear?? meh kak esah type balik.. HAPPPY BIRTHDAY WANITA2 JELITA & OHSEM! ECAH..AINI...NINA & KAK TUN!! JUN & JULY CLAN'S.  k bye.. 

:: ketua kumpulan dia tgh bagi briefing. kita nak tiup kek cemana. diorang bkn leh caya..kang menyembur ailio...jahanamm kek langsung taleh makan..hahaha... .. ::

:: boleh I dgn aini share date?? 9 JUN ok! sibuk je mek ni ..sebbaik walau i tua dari dia..i nmpk lebih rimaja dari dia,kan kan kan?? bek jaga hati i lekaihhh.. :p ::


:: ko tgk perangaiii ketua darjah tuuuu.. ::

:: muka minta tapak kaki kann??::

:: terkammm!!! ::

:: jampi kek??? ::

:: half gone!! :: 

:: dah bfast, masing2 duduk wat keje sekejap. sbb majlis start at 11am... ::

:: 10.35am mamat ni dah sampai ok! bazrul from nefro. kami terus kalung bunga kat leher...sbgai peserta pertama yg bertuah..bahahhaa...  ::

:: ngam2 kol 11am. geng2 stor ubat membuat lawatan balas.. sila2..jemput2::


:: pasangan 2 darjat! hahaa.hubungan tanpa restu. weekkkk.. ::

:: lepastu sorang,sorang sampaiii.. ni tuan tanah + tetamu2 ::

:: geng2 stor ubat ::

:: org kuat2 stor.... depa xdak, sapa nk duk angkat kotakkk?? ::

:: dah tadek caption.. haru aihh nak pikiaq caption. nyamppsss.. ::

:: otaiii stor en.jamal..mencemar duli.. bkn senang dia nak joint any event... ::

:: geng2 tuan rumahh.. ::

:: gwiyomi ... ::

:: pic ni yg buat abg sado kita terlampau terserlah..tapi elok pangai pic ni.. balance... yg paling kiri n kanan tu.. hahahhhaha. *larrriiii *.. ::

:: di akhiri dengan adegan yg agakkk fanazzz..aksi seksi kak tun basuh pinggan.. kemainn bumper dia. hahaha. sampai ke belakang sepital kami basuh pinggan. ko hado?? dari A sampai Z buat sendirik ye.. tadek cleaner ke bibik ke tlg.. penat2 pun ada manisnyaa.. alhamdulillah.. majlis sukses!!:: 



4. JAMUAN RAYA HKL

Jamuan terbesar and penutup raya kat office.
Baru kejap tadi terjadi.
Semua jabatan buka gerai, menu beza2.
ada kambing,satay,soto nasi arab,mee, ice cream, spaghetti, roti jala, roti canai, lemang bla bla2.
Kekemain byk menuuu! tapi 2 menu, kol 10.30am dah yillek pochii.. leechenn boliau...
cerrr tekaaa apaa?? kambengg and satay laa..
menu lain2 kan... melambak je ada lagi..
siap dorang paksa2 lagi amek.. 
tu lah i slalu perati keadaan mcmni...
kalau tahu menu2 ni jadi perhatian,lebihkan la peruntukan on that menu. 
dari membazir buat menu yg tak berapa laku kan???
btw.. i mmg pegi for fun je.. saja ikut2..usyar2 line.
last2 terjebak amek nasi arab(from jab.sajian &dietatik), minta dia buh nasi sikittt je.
Nak buat rasa..sedapp mendengar kata nasi dia...




Settled cerita jamuan raya office.
Esok..weekend kita tgk apa jadi...
sebab... sebab..sebab....
esok MAK MERTUA haku and the children :p nk datang rumah.
dag dig dug dada i taww..berkocak2.. berombak2... awwww!!!




1 comment :

Zie Azi said...

cukup2 jamuan raya,dah lalu nengok satay tu.

i dah tulis surat resign jadik AJK kelab,sekali bos tak luluskan pulak..apa bolh buat hadap laaaaa hahaa