Wednesday, June 01, 2016

THE HOBBIES....

2 comments :

Dulu kan.. i mcm tak menghargai pun kalau org bagi FM(Fridge Magnet) or Keychain.
Abis kuat i simpan dalam laci.
Kalau perlu, baru i pakai keychain tu sangkut kat kunci.
FM plak, mmg dipandang sepi je la.
Tapi minat kumpul FM dah terbit sejak mak tukar peti es baru dlm tahun 2011 mcmtu.
Sejak tu baru la kami pandai kalau pi mana2 mesti beli and tampal.
Dah penuhh 1 peties mak,tup2 ayah baca artikel kat mana tah(dalam tahun 2014).
Pasal magnet tu boleh aktifkan sel barah dalam food yg ada dalam esbok tu.
Kesohehan nya ,wallahua'lam.
Tapi ayah2 kan mmg pesen cenggitu, baca2 je percaya terusss..
and dihumban kan nya semua magnet2 tu. Sob sob sob.
I pun tak hengat mana mak taruk.
So mati dah minat nak kumpul FM.

Bila i kawen, eh menjadi balik minat ni..bila suami i pun minat kumpul FM.
Meluap2 lah bergabong meletop.
Hampir penuh dah esbok kat umah Monte' Bayu(our 2nd house) nunnn.
And now pelan2 penuhkan esbok kat umah skrang.
Sekarang pi mana2 mesti kejar beli FM and keychain.

:: Tak penuh lagi ni.. baru 40%::

:: Kami tampal kat belah tepi esbok... nanti dah penuh baru move ke depan pintu esbok ::

:: Mcmni rupa dia. Semua magnet ni, i beli bila i pergi melawat mana2..kecuali FM Jepun tu haa..staff suami bagi. (Bang..bila?? Jepunn??huhu). Ikutkan I lagi suka tepek FM tempat i lawati. Meaningful lah kan? ada kenangan nya. Tapi.. kalau nak tggu i round the world, mmg takat byk ni jelah kot hasilnya. hahahaha. Kang balik2 beli FM PD, Langkawi, Penang. Ha acane? So... i ni ada hajat sbnrnya tepek entry ni..muahhaha. I kan..nak la pesan kat kwn2 and reader i yg 40ribu orang ni..kalau p mana2 tempat menarik, nak2 kat oversea...meh la tlg beli kan i FM. i nak kirim. I bayar pun takpe. Belikan yg cantik2... nnti bertambah2 lah sayang I kat u ols.. insyaallah i tak pilih kasih. kalau bagi 10 ketul terus, mestilah i syg u ols tempat ketama. kan i tak pilih kasih kan kan kan?? :p. ::

:: Ni hobi kedua.. keychain. Buat masa ni i gantung kat partition office je. Dah penuh berjurai2. Nanti ada masa i igt nak amek 1 corner kat rumah, nak beli softboard ke...i leh hanging all these.. pun kenangan... mana2 tempat i pegi..tak kiralah walau setakat Pangkor, Kellie's Castle..dulik... So, kalau tadek FM, keychain pun i accepted taw.. *kelip2mata*. ::

Last but not least...
LOFA SAYANG ANDA SEMUAAAA...
muahhsssss...
 
hahahhaah.. Haku plak yg menyampah sendirik. cemana?? 



2 comments :

Zie Azi said...

collection FM ni dah lama i simpan,tp sejak ada askar 2org ni..
tah mana2 taruk,nak FM yg overci punya harap org bagi je lah.
so kalau u gi overci FM i jgn dilupa kan kwang2..

Nur Aishah said...

eh mmg lahh..kat umah mak akk cenggitu juga.
Si debab berdua tu... kalau FM gambau makanan..lagi jahanamm dia buat main masak2... tu pun antara penyebab juga, misi mencantik umah mak,kelaut!
nnti i pegi capetown afrika, i beli FM bibir org aprika k! dunwori.hahaha