Wednesday, April 06, 2016

LUNCH WITH HUSBAND @THE TEPPANYAKI & SHOPPING BAJU KERJA SUAMI

2 comments :


Semalam lepas appoinment doctor (special case,ye bang? hehehe)...
Suami ajak singgah Jusco.
Dia nak cari baju kerja.
Baju kerja dia, dah bulus2 kat bhgn button.
Padahal tadek la lama mana beli baju tu.
Dah la dia basuh tangan.
Tadek mesin, bleach2 ke apa.
Just sental2 kat collar je.
Pun berbuluss2 jg.
Buh la brand mahai mana pun, konon leh tahan.
Pun jahanam punoh juga!
Seluar keje dia pun sama juga...
Selama arini mmg dia tak pernah pakai selain dari brand JM tu..
But recently, kemain prestasi dia merudum.
Sket2 nak bebulus2. Ni semua cete pasal bulu2 je apehall???
hahhahaha.
So smlm dia minta clash dgn brand JM !
Dia mmg curang turning 380 darjah. 
Before ni pun i dah ajar2 dia pakai brand lain..
Renoma ke, pierre cardin, crocodile, guy laroche, crocodile, alain delon..
Sbb sometimes, mmg cheaper than JM tu...
tapi dia setia tak bertempat dgn JM (alahhh John Master lah! kemain nak hide2..huhu) tu.
So bila dah terkena kat 2-3 helai baju n seluar dia..
baru nak nyesal tiada berguna.....

tayah kecam i sgt k..sebut2 brand2 cenggitu.
Sbb baju kemeja laki mana ada brand lain pun???
so semuorang pun akan beli yg sama.
ko keje clerk ke, H.O.D ke...tadek pilihan.
mana ada baju kemeja cap ayam pun kan??

Btw i sangat enjoy shopping kan baju suami.
badan dia pun jenis standard size.
Pakai apa pun 'masuk' je.. so i yg teruja tiap kali soping baju dia.
Tapi......boiprend i dh naik pangkat..dari L dh jadi XL.
Sekian..hahahhaha. Sbb cutting Slim Fit, mmg kenot go lah L lagi ye darling.
Bertabahla..Tu makna apa??
maknanya, i bagi dia makan cukupppp... 
huhuh.

Settled 3 helai semalam.
Mau tak meroyan Alain Delon 2 helai RM199.90 je ols!!
Syuh2 pi cepat Jusco. tak tau la sampai bilaaa....
Normal price RM169.90 per-pc.
Lagipun smlm kami perabihkan voucher RM40 yang dpt aritu.
Nak expired dah ahad ni.
I ada try2 track bottom konon nk bw p kursus bln 5 ni..
dah cun..tp labuh kemain.
Sampai kena lipat 2x kat pinggang.
Dah jd boncit perut I.
Padahal kempes flat je kan??? kahkahkah.
So mencipta sejarah, i tak beli apa2pun smlm!.
Syabbassss esah!! *standing ovation*. huhu.

Sebagai balasan, berperangai baik.
Dapat makan teppanyaki... Hip2hooreyy..

:: Chawan Moshi.. Tauhu jepun berperisa cendawan berinti cendawan dan crab stick. Ni mana2 japanese restaurant pun sama je rasanya..harga pun standard2..RM6.90 ::

:: To those yg tak pernah pi The Teppanyaki, i nak bg nasihat..sila lah order Fuji Snow ni.. Ala2 ABC tapi bapakk lahh sedappp...sangat lemak merdu rasanya. tadek manis melecas2 mcm orang melayun pnya ABC. baik btol didikan mak bapak dia.. menjadi ABC yang berguna. huhu. RM6.90 je. puassss ::

:: Husband's.. beef teppanyaki. RM16.90 ::

:: Mine..chicken teppanyaki RM12.90 ::

Selesai2 semua terus balik umah.
Suami nak singgah H*BC semenyih branch.
Dia ada urgent keje nak kena submit.
So dia send me back 1st.
Lps zuhur, i ON tv, on ekon...
Zzzzzzzzzz... osah teppanyaki tadi ada ganja...
Hujan kemain lebat, petir dentam dentum pun i pandang sipi2 je.
Kilat siap masuk2 dlm umah lg, tak berdaya lgsg nak buka mata!!
Sedau2 dh dekat nak kol 6pm....

What a heaven feel lahhh!!!!!!!!


2 comments :

nor ziana said...

cah,sy pun baru shoping baju keje husband sabtu baru ni.renoma....selai x smpai sratus pun

Nur Aishah said...

kan jee?? kemain cantik2 baju diorang...
sehelai jatuh tak sampai RM100..mmg i yg menggelupur...
tu pun dia kasi sabar kat I..kalau tak, i harung borong a few helai lagi.
Sementara sale ye dok???