Friday, April 15, 2016

ANUGERAH PERKHIDMATAN CEMERLANG 2015 & A BOUQUET OF ROSES FROM MR.HUSBAND

1 comment :


1st and foremost....
Alhamdulillah dipanjatkan ke hadrat Allah swt..
Atas rezeki yg dikurniakan, Atas nikmat yang dilimpahkan.
Terima kasih byk2 buat semua2 yg terlibat.....
directly or indirectly...
I dapat sekali lagi Anugerah Perkhidmatan Cemerlang(APC) 2015.
Kali kedua tuk 8 tahun services i dgn government.
Kali pertama year 2012 under Kementerian Pendidikan.
Kali ni, under Kementerian Kesihatan pulak.
Nak kata apalagi kan...
Sujud syukur padaMU atas segala nya..
Again, Alhamdulillah.

:: Pagi smlm suami yg hantar i to the venue. B4 tu dia dah bawa i bfast siap2.. Dia kan manusia terpaling faham, cemana rupa I kalau kebuluran??? huhu. Dia send i btol2 depan entrance tempat nurse2 tu ramai berkumpul. Malu gegurl nak turun tawww..saja je bg limelight kat bini dia..huhuhu ::

APC HKL biasa nya mmg buat kat Dewan Perdana Felda Jln Semarak nunn.
Yang sekangkang gajah je dari HKL.
Dewan dia besar gabak.
Parking pun byk. Dewan besar,cantik.
TAPI..tapi tapi..
smlm ada onar terjadi!!! Aircond rosak jah!!!
Dah2.. apalagi kau nak fikir??tayah fikir apa2!
memang BECAK,LENCUN, GHUYYUP cik ketty, celah2 bedah smua.
Meleleh peluh celah peha dgn jayanya!
Cair bair jahanam mekap haku!
Semua pakat cari kertas buat kipas....naik lenguh2 tangan dok terkepak2 mengipas.
Mmg spoilt mood abisss...


::  VVIP on stage. Termasuk Dato' Pengarah HKL; Dato'Dr Zaininah (green tudung) ::

 :: Koir opening lagu Mentera Semerah Padi. Sedap giler doang nyanyi. Bersemangat!! ::


 :: Masa kita naik pentas, dia akan display nama kat Lcd mcmni... Tu nama sebenar Nora Danish :p ::

:: Masa rest, p toilet...and saja cari 'nyawa' kat luar.. kat dalam kan mcm oven! singgah posing jap kat entrance.. ::

:: Tu kain senteng tu sbb i jengket kaki sebelah tu. huaaa buruk gambo tawwww..gggrrr ::

:: Yeay...i won!!! ::

:: Jgn memain..wajah kesayangan  korang ni..dpt 8,888 likes.. ko hado??haha.padahal IG sendiri yg betul2 tu pun dah kaput lama tak sign-in. password harammm dah nak igt... ::

:: Ajet ajet comel... :p ::

:: habis sapa lalu je dpn ktwang, ktwang panggil tlg snap kan gambau...dan hasilnya??? tak ready lg ko dah snap kenapa bang???? sabotaj lettewww :p ::

:: Selpiaq dgn Ziana. Geng2 stor ada 7 orang je dapat. 3 orang tak datang, so tggl lah 3 orang. Seketul Peg Farmasi si amoi Flora tu duk table lain.. ::

:: Forever yours, Nora Danish... ::

:: Duduk pun angkat ketiak. belenjap!! ::

 :: Table kami.. No.59... ::

 :: In between tu byk la persembahan bagai. Best2 persembahan dari staff2 HKL juga.. ::

Diorang serve kami nasi minyak 1 set ayam,daging,fish fillet and accessories2 biasa.
Catering by D'Saji..mmg sedapp lah. 
Tapi since I kan kaki tak kuat nak que kemain pjg.
Plus si Ziana mak yong tu kan dh sarat kemain nak diri lama2...
So ktwang makan last2.
And last2 makan asapppp je lah kan....
licin boliau sapan..dapat lah makan sikit2.sisa2 lauk.
Yg i frust sangat, tgk kat pinggan diorang atas meja tu,lauk byk tak abis.
Siap ada yg letak lauk dlm pinggan asing, pun tak abiss.
Membaziaq! makan tak fikir orang belakang. 
Eh tak suka betul I dgn tebiat org cenggini.
Buruk lantak! Ikutkan i smlm, nak tahan cab terus balik.
Pi cari makan kat luar je.
Tapi ziana mcm beriya nak rasa lauk situ, so jom layan kan je lah.
Yg bestnya,sambil makan..ada live band.
Best2 suara diorang. Head2 deparmnt pun sporting siap perform.

Dah sudah makan, majlis pun selesai.
Berdedai2 lah masing2 pulang.
I kan tak bawa kereta, so bajet nya nak naik cab.
Sekaliii jauh giler kot nak menapak ke jalan besar.
Kat tepi2 tu mana ada cab lalu?
So melepak lah kami kat tepi jalan berfikir2 cemana nak balik ni ha??
Bas yg HKL sediakan tak sampai2 lagi...
So ziana cuba nasib call suami dia, kot suami dia ada around2 situ.
Mmg rezki betollah... suami dia dpt jemput.
And i pun menunpang kasih kete Chevrolet emsem beliau ittew. 

Baru je masuk opis,setiba2 si Mek jerit.. 
"Kak Shah!!! ada orang nk jmpe!!"


:: Bangla deliver bunga upanya!!! uh u tirharu gegurl!!!  A dozen of red roses! ::

:: Suami I ni mmg la jarang bagi bunga. bukan langsung tak penah bagi, tapi susah nak bagi! Jenuh lah i hint2 ke merajuk2 ke, haram dia nak pedulik! bagi dia, bunga ni only for special occassion. Btw,suami i ni kan sgt serious and komited bab2 kerja ni kan? so dia mcm appreciate sgt i dapat award2 mcmni yg berkaitan dgn kerja.so tu yg dia hantar bungaa..fully supported gittew! ::

:: Gadis dan bunga .... :: 

:: pastu ada orang tu kannn..nak amik berkat pegang bunga, dgn harapan darling dia plak bagi bungaa..maklomlaa, doang ni pun dpt naik grade skim yang kerajaan announce smlm... zi,akk nk tag si Amir, dia tak baca blog akk plak. ko usaha sendiri lah ye. hahhaa ::

Baru nak verangan2 dgn bunga, kna masuk meeting pulak.
Dah la tu,meeting abis kemain lmbat. Over my working time!
Alang2 dah lambat, i melanguk la melengah2.
Terus jmput suami kat KL. 
Ha mesti koang curious, tadi I kata i tak drive kan? Suami yg send kan??
Cemana ptg i plak yg pi jemput suami? 
no.no.no. i tak pentifu taww! Gegurl jujur ikhlas orang nya.. :p
Kisahnya begini.. Lps suami send I kat dewan felda.
Dia park kan kete i kat parking HKL.
Then dia amek bus to Masjid Jamek(his office).
Dari HKL to Msjid jamek tu dokek bonar2.
Car keys dah ada kat i siap2 (kunci spare).
So ptg..balik i amek kete mcmbiasa, then fetch him. 
Sebab..kat KL tu... dah tadek tempat parking.
Paling dekat pun dkt Masjid Negara sana, kemain lah jauhnyaa.
That's why suami I mmg bff dgn transport2 awam.
Silap aribulan, LRT tu pun dia leh bawa..tadek hal.. hahaha.
So..dont get me wrong k! :)

We end up my very grateful day with having dinner kat Tupai2 Jln Dewan Bahasa nun..

:: Dua2 order nasi goreng. Mine Nasi goreng black pepper beef , husband nasi goreng kampung ::

::Up dgn butter prawn. Sedappp sarang butter dia! Cuma...for RM35 , ada 5 ketul udang je kau! ye..5 sahaja!! bapak laaa mahal!! bek makan kat mohd chan... nyampah! ::

SYUKUR ALHAMDULILLAH..............



1 comment :

Zie Azi said...

eh nape Fazura ada kat situ,
i bg hint2 kat Hubby i ada org bg i bunga,lepas tu terus cantas'bunga sape la yg di rembat tu' tanak tawan,i hate cuuu
Dia tau bini dia masuk air.. hahahaha

anyway, congrate sebb dpt AKC.semua org AKC pki bj tantekkkk