Friday, January 29, 2016

YONG TAU FOO BERKUAH KARI @ALAMANDA FOOD COURT

2 comments :

Chup2..
i mmg tak dan nak update byk.
Sbb skrang LPO tgh mnggiler.
Giler merogan bak kata Ain J!
Before i forgot, nak share ni ha..
Last week kan, masa i p Alamanda nak lunch(weekend),
terhangak2 nak fikir makan mana.
Ujung2 masuk foodcourt(FC) dia.
I suka FC alamanda ni. Sbb food dia tak jahanam sgt.
Mcm certain2 food court lain.
Ada separuh mall tu, FC dia giler hambarrrr.
Nak masuk pun kompius, umah hantu ke fudkot???
Dengan bau, and food variety tak mengiurkan lgsg kan?
kalau tang nasi campur dia, ya allah sendu bebenau!!
Mmg i takkan makan nasi campur kat FC.
Sbb takut sakit perut, takut dia masak dah lamaa.
But, ada a few FC yg best, meriah. Pilihan food pun banyak.
Mcm FC KLCC, mmg i kdg p KLCC semata2 nak pekena carbonara.
kat Milano apa tah nama kedai @Foodcourt diorang tu.
Bapak lah sedap italian dia. Dah la mughoh.
Less than RM10 per-plate ok!
tolongg lahh percaya kat I walau sekali..
Put a trust on me, pliss! hahhaha
pegi lah try!! kalau tak sedap, osah urat kentut ko dah putus!

Ok settled intro.
Tadi dengau kemahen bz.
Intro je dah 1 kertas kajang. Puiii.

Dah masuk FC, tak sah, tak tawwaf seround.
Kita usyar2 dlu apa yg ada.
I mmg dah aimed nak pekena "sister's popiah" yg wallahh tu.
Suami i nampak je stall yong tau foo terus sebut2 OK JUGA KAN. OK JUGA KAN.
Dia suka tak istiqomah taw nak makan apa.
Tgk I ni...kadang sblm mandi nak keluar tu dah merancang2 makan apa.
Siap ada plan kecemasan, "ok kalau x dpt ni, mkn ni"...gittttoo.
Dia dah sebut2 gitu, i terus stop and amek penyepit sepit2.
Dia yg nak makan, i yg pilih.
Nampak tak konsep dia cemana???
Bkn takat queen control dah ni.. ni king KONGtrol! bahahaha.
Apa yg menareq is.... yong tau foo dia ada pilihan kuah.
Ada sup, tomyam or kari beside yg biasa2 tu tetap ada.
wahh menareq neh!!
Never seen before.
Selalu sup or celur2 gitu or goreng je kan??
kami settled dgn kari.
eh memang kena lah dgn tembolok kami.
Slurrp2 hirup kuah sambil kunyah2 segala tetahu2 tu semer.
kari dia tak lah gojes melantun2. leh bajet kot...
kuah yong tau foo je kan??
so i puas hati..and love to share with u ols.
Dengan ucapan..

APA BARANG PI ALAMANDA TAK HALLO2 GUA BEB. DEKAT KOT DGN UMAH GUA. DAH LA BLAH LA LU...???


:: :Yong tau foo kari with sister popiah. Popiah ni i choose egg roll with chcken & cheese ::


Arrrgghh stupiddampit lah tgk pic ni balik.
ceces2 ailio. dah la lapar ni.
11.29am baru ni? apa halllll???

2 comments :

nor ziana said...

cah, i trust u..carbonara kat klcc mmg awesome!!!!!

Nur Aishah said...

yeay i dah ada follower bab fudkot klcc..gimme 5 jee!
dap kan jee?? dah la mughohhhh... portion quit besaq.
hoii dapp nyaa jeee..pstu dia bg kita tuang sndiri cheese powder(parmesan) sendiri.
memang raya hindu laa gua tuang!