Tuesday, December 15, 2015

KISAH BILIK AIR SAYA

5 comments :

Me & husband hv our own favorite bath room.
Sbnrnya tak la favorite apa pun...
kedengaran mcm rumah agam yg ada 20 bilik air.
hahaha. padahal bilik air ada lah sejemput dua.
Pastu default je tile and painting dia pun.
Kalau ikutkan i, i suka bilik air marmar betul.
Sejukkkksss je. Tapi IN MY DREAM je lah mampu. huhuh
redho je apa yg ada.
Maaflah jamban pun jadi modal update blog.
i kan think out of box. so? i kesah pula u ols nak jengkel dlm hati?
ewaahh kemain eksen ko.
padahal kau igt esah. yg baca blog kau 3 ketol tu je.
Si no-in, suzi and ziana je. kah kah kah.
gilerrr special i treat doang. Free reading!
kalau i hantar story i ni p magazine,
mmg i caj mahal pun depa sggup bayar, i syak!
*Hembus2Kuku*.

Ok so walau kami tggl berdua je.
Bilik air tetaplah nak rebut2.
Eh U mandi sana. I mandi sini.
Kang kalau mandi sama-sama, mau ari2 punch card merah!
HAHAHAHHAHA... ok tak kelakar. lawak 18sx yg hambar.
ppfffttt....
I mandi bilik air bawah, sbb i tak kuat nak naik atas.
Turun-naik. turun-naik. gitoo.
So bilik air bawah ni, more to guest toilet la.
I dah jadikan hak milik i. Siap dah tukar nama kat pejabat daerah.
hahahha. eh sekali lagi punch line x mengena. :p

Last mth, i bgn pagi nak mandi p keje.
Sekali....... i nampak toilettries i bertebaran atas lantai.
Kaca berterabur sana sini.
I punya kaca tempat letak toilettries tu sudah kepecahan!
Kesian suami i terpisat2 dia bgn kemas.
Kami syak sbb mandian DOVE 1liter tu gadang.
Bila i tekan tiap kali nk pakai, the glass jadi pressure.
Melendut2..teruss prangg...
Pix waktu kejadian, mmg takde lah.
Dah la ko kejut kawan tu bgn kemaskan kaca.
Lagi nak snap2 pix??
kang tetiba kaca terpacak kat pala kau, jgn buat2 tanya kenapa??

So after a mth, barulah ada kesempatan nak ganti baru.
Jenuh cari yg brand sama (Rubine), sbb tanak drill lubang byk2 kat dinding.
Last time yg i selpiaq kat kedai hardware bangi tu, nak pi cari mendalah ni lah.
Sabtu ni baru dpt stok.
So suami balik n drill2.
Tadaaaaa.........


:: Si kacak.. come to mama!!! ::

:: I pomis, i tak seksa u lagi k! i letak yg lite2 je ON u k! Behave taw. i tadek duit lagi dah nak beli2 lain.. ni pun i pajak gelang mas, mastora sebab nk beli u taw. hahahha ::

:: Sebab suami i tak nak pisang bbuah 2 kali, so dia UP bekas ni skali. Stainless steel. So that tak karat, n i leh prett prett mandian tu sekuat2 tenaga pun takpe. lantak kau lah!! huhu::


:: It's became like this. Atas tempered glass tu i put toothbrush and paste sahaja. Dok molek2 situ ye... :: 

Bilik air atas dalam master bedroom, dia dah siap ada tile ala2 cabinet.
panjang...macam2 mende boleh taruk atas.
Tapi tu lah....i naik bilik pun sekali sehari. 
Regret juga..bilik tu pun i sayang juga. 
Tak dapat nak lenjan mana pun.
Sbb tu lahh sofa tu je la jadi tempat i membongkang mengadu kasih.
Sob2...



5 comments :

Zie Azi said...

sape sebut nama saya, kan dah mari.jgn buat hal tiap2 hr punch merah 18sx..hahah jgn tnya kenapa kalau bos pun punch card merah hahahaa

No-In said...

ish ish ish..kalau gajah manekan same dgn si kancil..

Nur Aishah said...

suzi : boss mana??hahaha kalau boss besau...i igt dah kenot.hahaha.
no-in : sejak balik kuala gandah, i dah bff dgn gajah. i akan bela dia. i takkan benarkan u mengkeji beliau lg. huh! hahaha

nor ziana said...

ai suka nama ai masuk blog...walau nama je pun

Nur Aishah said...

ziana : hahahaha ceerr u buat blog juga? i gatal tangan dah ni nak komen2... rindu btol kat kamu jee..