Thursday, May 21, 2015

FOSHAN ; DAY LAST

2 comments :

Yeayyyyy dah nak balik.
*shuffle laju2*
What? bfast?? hello another few hours im able to get my roti canai, nasi lemak already ok!
so syuh2 roti butter etc.hahahah

:: Final day to face all these ::
Today husband dah habis keje.So lps lepak2 coffe2(taknak called it as bfast juga tu..haha)
sampai terserempak la dgn Malaysian, HSBC staff.
Kami round2 hotel n posing2 ala kadar.
huhu








Next kami balik bilik final touch kemas2 barang.
Bila dah settle moh panggil cab kita check out.

Lama juga la husband nak settle bil(kes air event tu la kot?haha)
Kisah Event Mineral Water tu ken...
 I lah punya hal.
I ingat hotel complimentary ke apa.
Sbb dia letak beside the bed.
Bkn kat esbok area as usual.
So i dah settled 2 bottle yg 1000ml each!
Bila dah tau its chargeable, menggelupur p cari kat kedai.
Tapi mmg x jual ok.in this size!!
pandai btol depa!
Ampa nak tau bapa RM?
RM60 per 1000ml ok!
*MeninggalDunia*.gagagga.
 Gila kederek hotel ni, laundry bag pun charge. RMB6 ok seketul!
Tekdung masin! :p
eh lama pulak dia, moh la kita selpi selpod seround dua.hikhik






Dah settle semer, jom ke airport kita.
dah geli2 vontot tak sabar nak balik nok.huhu.
From Foshan to GuangZhou airport its took about sejam lebih.
Sampai airport checkin segala,ada lbh kurang 2-3jam before boarding.
Haaa ngadap la ko kat airport tu tersangap2.
Pastu kan,kita kelaparan taw. sangat2.
dah nak melalak sangat sbb lapar. alololo comei sgt pangai ni!
kami pusing 1 airport..semua ber-babi saja makanannya!
hoi,lembu lagi sedap taw dari babi! bongok depa ni taw.haha
bila dah hampir putus asa dan ala2 mcm nak berdoa supaya mknan turun dari langit....
tiba2.... jeng jeng jeng..
ak mcm ternampak mcm ada kaler2 hijau kat kedai makan tu.
lepastu mcm ada pix kubah.
ok ow!!!
Sekali halal food serve you!!!
Rasa nak sujud syukur terus kat situ...
Gigil2 kaki melangkah masuk kedai ni.
Alhamdulillah.
Happy sgt laki bini ni duduk2 gelojoh2 order makanan.hahaha
Rakus2 order mee sup with beef.
beef ok bkn lembu pendek ongkoang tu! weekkk. huhu





Dah kebuntatan makan, round2 airport.
Sempat beli panda bear. Kat sini juga yg jumpe panda nya.
Kat tempat2 lain, mmg x nampak batang idung panda pun.
Yg jmpe balik2 si pendek tu la. Hahah.
Then lepak2 tggu boarding...




Flite tak delay, on time kita onboard dah.
Flite kali ni ada cerita seram.
Bila tingat mesti jadi debor n fobia.
Flite a few time ada gangguan cuaca.
Cabin crew byk kali di panggil and seat belt sign sentiasa ON.
Dengan bunyi pelik mcm ada kerosakan enjin etc.
Semua muka cuak.
Ak dah tak terkata dah.
Dah terkumat kamit baca mcm2 surah.
Suami ak pun dah pucat lesi muka dia.
Seriyes seram.
Sampai makan tak lalu, tgk movie pun x nak.
Ya Allah time tu mmg fikir mati je.
Nauzubillah.
But alhamdulillah selamat juga mendarat.
Allahuakbar.




Alhamdulillah lagi sekali, dah selamat semua.
Tunggu suami solat maghrib dlu.
Aku off.
Then amek cab.
Sampai rumah, letak beg n amek kete terus p makan.
Kami dah kemaruk nak makan nasi dengan kembung pedas!!
hahaha.

Leganya dah sampai umah.

Syukur Allah beri kesempatan tengok tempat orang.. :)
Habis daaaaa Foshan Story With Love, Huhuh



2 comments :

Zie Azi said...

pki la payung transparent..baru nmpak ala2 korean gitu
However it is mihun sup tu nampak sodap, nasib xde lembu pendek
hahah

Nur Aishah said...

tu payung susbidi hotel jah. Sebaik ada. buatnya xdek??
pakai daun pisang ak laki bini. hahaha.
btw tu bkn mihun. dia mcm meggie. lembu pendek xleh masuk epot.
takut kena langgar kapatebang.miahahha